Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη της αντιπολιτευόμενης πολιτικού Τζανάν Καφταντζίογλου με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον πρόεδρο και το κράτος.

Οι διαδηλωτές στην κεντρική συνοικία Μάλτεπε τραγουδούσαν και κρατούσαν τουρκικές σημαίες και λάβαρα της αντιπολίτευσης.

Η Καφταντζίογλου, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση σχεδόν 5 ετών, είναι η επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη και μια από τις ισχυρότερες φωνές της αντιπολίτευσης. Το 2019 έπαιξε κεντρικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές στην πόλη, τις οποίες κέρδισε, δύο φορές, ο υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου, τερματίζοντας την 25ετή κυριαρχία του κόμματος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη.

Την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας επικύρωσε την καταδίκη της Καφταντζίογλου, αλλά μείωσε την ποινή της σε 4 έτη, 11 μήνες και 20 ημέρες.

Με βάση την τουρκική νομοθεσία οι ποινές φυλάκισης κάτω των 5 ετών έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα και δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι η Καφταντζίογλου δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Τί αναμένεται για τη συνέχεια
Experts |

Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Τί αναμένεται για τη συνέχεια

Σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η έντονη μεταβλητότητα, θα περίμενε κανείς να δει υπερβολές μετά από τέτοια αναταραχή στις χρηματαγορές. Κι όμως, φαίνεται ότι οι μεγάλοι πάικτες κρυπτονομισμάτων κάτι περιμένουν.

Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον