Καθώς πραγματοποιούμε όλο και περισσότερα σταθερά βήματα στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία, καλούμαστε να αξιολογήσουμε τις νέες συνθήκες, καθώς και τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν παγκοσμίως την τελευταία διετία.
Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να εκμηδενίζουμε τις αποστάσεις και να περιορίζουμε στο ελάχιστο τις δυσκολίες επικοινωνίας, είναι προφανές ότι η τεχνολογία δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή, η οποία εκτός από αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικοποίησης των ανθρώπων, συνιστά και καθοριστικό παράγοντα για την ψυχική ισορροπία και ευημερία όλων των ατόμων.
Ως εκ τούτου, οι συνθήκες που επικράτησαν τα προηγούμενα δύο χρόνια ανέδειξαν ακόμα περισσότερο την αξία των ανθρώπινων σχέσεων και την αδιαμφισβήτητη σημασία που έχει το ευ ζην στην καθημερινότητα κάθε ατόμου.
Την ίδια στιγμή, η πανδημία δημιούργησε εμπόδια στη διαμόρφωση της εταιρικής κουλτούρας των οργανισμών, ιδιαίτερα όταν αυτή έχει μία ανθρωποκεντρική μορφή. Καθώς οι εργαζόμενοι δρούσαν απομονωμένα, δεν είχαν τη δυνατότητα να γίνουν μέρος των αξιών και των δράσεων που συνεπάγεται μία τέτοια κουλτούρα. Αναπόφευκτα, λοιπόν, προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων και στην αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών τους.
Η νέα πρωτοβουλία της Grant Thornton στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών της εταιρείας για υποστήριξη της ευημερίας και της εξισορρόπησης της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ανθρώπων της.
Η πρόταση για την καθιέρωση της τετραήμερης εργασίας για τον μήνα Αύγουστο, με την παροχή τεσσάρων επιπλέον ημερών αδείας, χωρίς να επηρεάζονται όμως τα εργασιακά δικαιώματα, το ωράριο εργασίας ή οι μισθολογικές απολαβές, αναδείχθηκε ως ιδέα από τα στελέχη μας και πραγματοποιήθηκε για τους ανθρώπους μας. Για να έχουν όλοι και όλες στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για αυτά που τους κάνουν χαρούμενους, να αποσυνδεθούν από την καθημερινότητα και να ξεκουραστούν.
Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, θέλουμε να δημιουργήσουμε τη νέα εποχή, το νέο εργασιακό περιβάλλον της Grant Thornton, μαζί με τους ανθρώπους μας, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόσχεσής μας «Go Beyond. Move forward together».
Αφουγκραζόμαστε τη σύγχρονη εποχή και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, με αφορμή την πανδημία, αλλά και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και κοινωνικές μεταβολές. Τα υβριδικά και ευέλικτα μοντέλα εργασίας έχουν αναδειχθεί πλέον ως αναγκαιότητα για την εξισορρόπηση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.
Κατανοούμε ότι οι εργαζόμενοι της νέας εποχής επιζητούν νόημα και σκοπό στην εργασία τους, «έργα-προκλήσεις» που θα εξελίξουν τις δεξιότητές τους, και πάνω από όλα ένα προσωποποιημένο ενδιαφέρον για την ικανοποίηση των αναγκών τους όχι μόνο ως επαγγελματιών αλλά, κυρίως, ως ανθρώπων. Εφαρμόζοντας ένα μετασχηματιστικό μοντέλο ηγεσίας που στηρίζεται στην ενσυναίσθηση, την εξατομικευμένη επικοινωνία και την υιοθέτηση των αλλαγών από ολόκληρο τον οργανισμό δημιουργούμε το νέο εργασιακό περιβάλλον. Ενα περιβάλλον που χτίζει αυθεντικές και ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων, που στηρίζει τη διαφορετικότητα και βελτιώνει την καθημερινότητα όλων, επεκτείνοντας τον ελεύθερο χρόνο χωρίς να αγγίζει τα ήδη θεμελιωμένα δικαιώματα σε μισθούς, άδειες και ωράρια.
Αναγνωρίζουμε ότι ο λεγόμενος «πόλεμος των ταλέντων» θα κερδηθεί στις μάχες της εργασιακής καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, θα μπορέσουν να πετύχουν την εργασιακή ευεξία και ευδαιμονία.
Παράλληλα, τα ταλέντα της γενιάς Ζ, που τώρα εισέρχονται στην αγορά εργασίας, θα αναγνωρίσουν σε εμάς τα στοιχεία της αυτονομίας, του φιλικού περιβάλλοντος και των ίσων ευκαιριών για επαγγελματική ανάπτυξη και προσωπική εξέλιξη. Στοιχεία που αποτελούν τα κυρίαρχα ζητήματα στη διαδικασία επιλογής του πρώτου βήματος στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους ζωής.
Η κουλτούρα της Grant Thornton ήταν και παραμένει πάντα ανθρωποκεντρική, και ως εκ τούτου κάθε δράση μας θα πραγματοποιείται με γνώμονα τη στήριξη των ανθρώπων μας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Ο Βασίλης Καζάς είναι διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton
Latest News
H οικονομία μπροστά στον εναπομείναντα 21ο αιώνα
Η ελληνική κοινωνία δεν είχε τις πνευματικές δυνάμεις να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στην κρίση, την οποία, άλλωστε, μόνη της δημιούργησε. Είναι, όμως, αυτό καταδικαστικό για το μέλλον;
Διευθύνσεως πρόσωπα YA 90972/21 και ΑΠ 480/2023 Τμήμα Β1
Πώς προέκυψε η ανάγκη να θεσπιστούν κριτήρια για τον χαρακτηρισμό μισθωτού ως «διευθύνοντος υπαλλήλου»
Τι συμβαίνει με το δολάριο;
Οι προαναγγελθείσες πολιτικές του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, δείχνουν τον δρόμο για ένα πανίσχυρο δολάριο. Τα μακροοικονομικά συνεπικουρούν.
Η υπεραπόδοση του ΑΕΠ στην Ελλάδα δεν ακολουθεί την ευρωπαϊκή σύγκλιση
Η υπεραπόδοση της ανάπτυξης της περιόδου 2019 – 2024 στην Ελλάδα δεν συνέβαλε στην εξισορρόπηση των εισοδηματικών και κοινωνικών ανισοτήτων
Δικαστικό «μπλόκο» σε αναγκαστική εκτέλεση λόγω ελλείψεων στα νομιμοποιητικά έγγραφα
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας ακύρωσε το πλάνο αναγκαστικής εκτέλεσης που είχε καταστρωθεί σε βάρος οφειλέτη, λόγω προβληματικής νομιμοποίησης
Αυξημένο το ενδιαφέρον για αγορά των crypto - Οι προβλέψεις για το Bitcoin
Παρά τις υπεραποδόσεις, τα κρυπτονομίσματα παραμένουν στην πρώτη γραμμή της επενδυτικής προτίμησης
Το έτος των πολλαπλών προκλήσεων
Η κυβέρνηση, βρισκόμενη περίπου στο μέσο της δεύτερης θητείας της και έχοντας ισχυρή πολιτική δύναμη, έχει κάθε λόγο να θέλει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις
Προοπτικές της ευρωπαϊκής και της ελληνικής οικονομίας
Το πρόβλημα τόσο της παγκόσμιας όσο και της ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομίας είναι οι υποτονικές μεσοχρόνιες αναπτυξιακές προοπτικές
Οι 7 εβδομάδες των χειμερινών εκπτώσεων θα περιορίσουν την ακρίβεια
Όλα δείχνουν πως οι χειμερινές εκπτώσεις, παρά την οικονομική κόπωση των εορτών, θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες εμπόρων και καταναλωτών
Ψηφιακή έκδοση και διαβίβαση παραστατικών διακίνησης (Θ’ Μέρος)
Τι δείχνουν ότι τα στοιχεία των Τύπων Παραστατικών