![Ερντογάν: Για εμένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/mitsotakis-12.jpg)
Άνευ προηγουμένου επίθεση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Κ. Μητσοτάκης «δεν υπάρχει πια για εμένα» μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Η ομιλία στο Κογκρέσο
«Είχαμε συμφωνήσει να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη μεταξύ μας διαμάχη. Παρά το γεγονός αυτό, την περασμένη εβδομάδα (ο Έλληνας πρωθυπουργός) είχε μια επίσκεψη στις ΗΠΑ, μίλησε στο Κογκρέσο και τις προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αξιότιμους πολιτικούς», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Όχι στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
Η Άγκυρα δεν θα προσέλθει στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Αθήνα λόγω των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας προς τους ηγέτες των ΗΠΑ, είπε ακόμα ο Ερντογάν.
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει όσες στρατιωτικές βάσεις θέλει με τρίτους. Η Τουρκία είναι αυτάρκης.
«Δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν τις όποιες αποφάσεις αναφορικά με τα F-16 (στην Τουρκία) κοιτώντας τι θα έλεγε ο Μητσοτάκης», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Νέα επιχείρηση στη Συρία
O Ερντογάν ανακοίνωσε παράλληλα ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει σύντομα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών βάθους 30 χιλιομέτρων με στόχο την καταπολέμηση των «τρομοκρατικών απειλών» από αυτές τις περιοχές.
«Ο κύριος στόχος αυτών των επιχειρήσεων θα είναι περιοχές που αποτελούν κέντρα επιθέσεων στη χώρα μας», είπε ο Ερντογάν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν μόλις οι δυνάμεις του στρατού και οι υπηρεσίες πληροφοριών ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους.
Για το εθνικής κατασκευής υποβρύχιο της Τουρκίας
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζονται ολοταχώς και οι προετοιμασίες για το εθνικής κατασκευής υποβρύχιο της χώρας. Είπε ότι η κατασκευή του ξεκινά το 2025 και σχεδιάζουν να το παραδώσουν στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας εντός 5-6 ετών.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε «έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας».
Ο Ερντογάν τόνισε ότι «παρά την προδοσία των χωρών που θεωρούσαμε φίλες χώρες και τα παιχνίδια των συμμάχων, το πετύχαμε αυτό». «Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο», είπε.
Εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της Δύσης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «τα όπλα, που δεν μας δόθηκαν έναντι αμοιβής, μεταφέρθηκαν δωρεάν με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά στις αιμοσταγείς τρομοκρατικές οργανώσεις».
Ελλάδα, Σουηδία και Φινλανδία
Υπονοώντας την Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ακόμη ότι «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρο τη δημοκρατία μας τη νύχτα της 15ης Ιουλίου». Υποστήριξε ακόμη ότι «οι ηγέτες των τρομοκρατών στη Συρία έγιναν δεκτοί με κόκκινα χαλιά».
Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις κυρώσεις εναντίον μας, ειδικά από τη Σουηδία». «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτά», είπε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ικανοποιηθούν οι δίκαιες προσδοκίες της Τουρκίας για στήριξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στο θέμα των κυρώσεων.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος