Η ρωσική οικονομία «αντέχει στις επιπτώσεις των κυρώσεων», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τις δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές της χώρας μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες, η ρωσική οικονομία αντέχει τον αντίκτυπο των κυρώσεων, και τον αντέχει αρκετά καλά», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι. «Αυτό προκύπτει από όλους τους κύριους μακροοικονομικούς δείκτες», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Δεν είναι εύκολο»

Ωστόσο, ο Πούτιν παραδέχθηκε «Ναι, δεν είναι εύκολο. Όλα όσα συμβαίνουν απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Συνολικά, οι προσπάθειες αυτές έχουν θετικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δήλωσε στα τέλη Απριλίου ότι η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8 έως 10% το 2022, σημειώνοντας μείωση της οικονομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο μετά την επιβολή διεθνών κυρώσεων στη Ρωσία.

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε ότι το ρωσικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 11,2% το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος