
Tέλος στις δραστηριότητές της στην Κίνα έβαλε η Airbnb, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, όπως αναφέρει το CNBC. Η εταιρεία σχεδιάζει να ενημερώσει τους εργαζομένους στη χώρα ήδη από το πρωί της Τρίτης στο Πεκίνο.
Όλες οι καταχωρήσεις στην ηπειρωτική Κίνα – σπίτια και εμπειρίες – θα καταργηθούν το αργότερο αυτό το καλοκαίρι.
Η Airbnb ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Κίνα το 2016 και από τότε έχει αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από εγχώριους παίκτες της αγοράς. Πηγές αναφέρουν ότι η λειτουργία του τμήματος ήταν ήδη δαπανηρή και πολύπλοκη. Η πανδημία επιδείνωσε αυτά τα προβλήματα και αύξησε τον αντίκτυπό τους.
Μόλις 1% των εσόδων από την κινεζική αγορά
Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις όποιες προσπάθειες καταβλήθηκαν για να ανέβουν τα έσοδα της πλατφόρμας στην Κίνα, η εικόνα παρέμεινε κατώτερη των προσδοκιών, με μόλις 1% των συνολικών εσόδων της Airbnb να προέρχονται από τον ασιατικό γίγαντα, τα τελευταία χρόνια.
Πηγές λένε ότι η αύξηση των ταξιδιών των Κινέζων προς το εξωτερικό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Airbnb και η εταιρεία θα επικεντρωθεί εκ νέου στην δημιουργία καταχωρήσεων για τους Κινέζους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επίσης σύμφωνα με άλλη πηγή, η Airbnb θα διατηρήσει γραφείο στο Πεκίνο κρατώντας κάποιες εκατοντάδες υπαλλήλων.
Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 30% φέτος εν μέσω ευρύτερης πώλησης σε μετοχές τεχνολογίας, αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πολύ πάνω από την τιμή της IPO του 2020 των 68 δολαρίων. Η Airbnb δυσκολεύτηκε τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, απολύοντας περίπου το 25% του προσωπικού της τον Μάιο του 2020 και στη συνέχεια εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.


Latest News

Η Harley-Davidson, μόνη, ψάχνει νέο... CEO
Γιατί ο Γιόχεν Ζάιτς σχεδιάζει να αποσυρθεί μετά από πέντε χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Harley-Davidson

Πρώην αρχικατάσκοπος της CIA σε ρόλο κλειδί στην KKR
Η επενδυτική - διαχειριστές χρημάτων KKR προσέλαβε στο Ντέιβιντ Πετρέους για να επιβλέψει τομέα Από τον οποίο προσδοκά τεράστια ανάπτυξη
![F-35: Το ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/f-35-1-600x400.jpg)
Οι παραγγελίες του F-35 - Ενα ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]
Η συνολική παραγγελία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για τα αεροσκάφη F-35 προς την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, φτάνει τις 1.763 μονάδες

Οι δασμοί δεν θα φέρουν πίσω στις ΗΠΑ την παραγωγή - Τι λένε οι αμερικανοί επιχειρηματίες
Η επαναφορά των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να διπλασιάσει το κόστος - Αντί για αυτό οι επιχειρηματίες προτιμού να αναζητήσουν χώρες με χαμηλούς δασμούς

Η «βαριοπούλα» των δασμών συντρίβει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων - Τι λέει η ING
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος βιώνει μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, σημειώνουν οι αναλυτές της ING

Οργισμένοι επενδυτές της Stellantis για πληρωμή μαμούθ στον πρώην CEO
Ο πρώην CEO της Stellantis θα λάβει υπέρογκη αμοιβή την στιγμή που οι επενδυτές τον θεωρούν υπεύθυνο για σειρά αποτυχιών και μείωση κερδοφορίας

Το Netflix στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση $1 τρισεκατομμυρίου
Το Netflix μοιράζεται στόχους οικονομικών επιδόσεων με το προσωπικό τονίζοντας την κυριαρχία της

Γιατί συρρικνώνονται τα σπίτια των Αμερικανών
Το αμερικανικό όνειρο της ιδιοκτησίας σπιτιού μειώνεται λόγω κρίσης οικονομικής προσιτότητας στις ΗΠΑ

Προειδοποίηση Ντίμον για τον εμπορικό πόλεμο - «Οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την ηγετική τους θέση»
Ο Ντίμον εκτίμησε ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να βλάψει την φερεγγυότητα των ΗΠΑ και κάλεσε σε προσέγγιση ΗΠΑ-Πεκίνου

Οι δασμοί θα φέρουν χάος στις παραδόσεις αεροσκαφών λέει ο CEO της Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες και κατασκευαστές αεροπλάνων ετοιμάζονται να παλέψουν για το ποιος πληρώνει για τους δασμούς