
Την εκτίμηση τους ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas κάνουν γνωστή στελέχη των μετόχων της ελληνικής εταιρείας.
Με αφορμή δημοσιεύματα όπου γίνεται λόγος για εμπλοκή στην πώληση, αρμόδια στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ σχολίασαν:
«Η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών είναι μια σύνθετη συναλλαγή που τελεί υπό την αίρεση διαφόρων εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση αγοραπωλησίας που έχει υπογραφεί. Σημειώνεται επιπλέον ότι, ο συγκεκριμένος αγοραστής έχει μεγάλη εμπειρία στο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο που εφαρμόζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αντιλαμβανόμαστε ότι η πιστοποίηση των θυγατρικών της ΔΕΠΑ Υποδομών από την ΡΑΕ, εν όψει της πώλησης στην Italgas, θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί και την τελευταία αναβλητική αίρεση σύμφωνα με την υπογεγραμμένη σύμβαση, οπότε αναμένουμε την ολοκλήρωση της συναλλαγής στο επόμενο χρονικό διάστημα.»


Latest News

Γεράσιμος Καλογηράτος: H ενεργειακή μετάβαση και η ζήτηση ενέργειας για data centers επηρεάζουν τις προοπτικές του LNG
Η ενεργειακή μετάβαση και οι προοπτικές του LNG συζητήθηκαν στο 19ο Ετήσιο Διεθνές Ναυτιλιακό Φόρουμ της Capital Link, σε ένα πάνελ όπου συμμετείχε ο Γεράσιμος Καλογηράτος (Capital Clean Energy Carriers Corp.)

Χωρίς επιδότηση οι λογαριασμοί ρεύματος τον Απρίλιο – Ικανοποιημένο το ΥΠΕΝ από τις τιμές
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος του Απριλίου

Η Gazprom ανοίγει τη στρόφιγγα αερίου στη Σλοβακία μέσω TurkStream
Μέσω Τουρκίας και Ουγγαρίας θα προμηθεύει η Gazprom την Σλοβακία

Μεγάλες μειώσεις στο ρεύμα από τη ΔΕΗ για τον Απρίλιο
Η ΔΕΗ ανάρτησε τις χρεώσεις για το ειδικό οικιακό και το νέο διζωνικό τιμολόγιο ρεύματος που θα ισχύουν τον Απρίλιο

Η αγορά ουρανίου «παγώνει» - Οι δασμοί Τραμπ απειλή για τις εταιρείες πυρηνικής ενέργειας
Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο ουράνιο μειώνονται κατά περίπου 40% από την κορύφωση που κατέγραψαν το 2024

Πρεμιέρα για το θερινό τιμολόγιο ρεύματος - Οι νέες ώρες με τις χαμηλές χρεώσεις
Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ

Επικοινωνία Παπασταύρου με τον ΥΠΕΣ των ΗΠΑ Doug Burgum - Τι συζήτησαν
Έμφαση δόθηκε στην αποδοχή από την ελληνική Κυβέρνηση του ενδιαφέροντος της αμερικανικής εταιρείας Chevron για τα θαλάσσια οικόπεδα «Νότια Κρήτη Ι και ΙΙ»

Κίνα: Ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου στη Νότια Σινική Θάλασσα
Κοίτασμα αργού πετρελαίου εντόπισε κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία στη Νότια Σινική Θάλασσα, το οποίο περιέχει αποθέματα που αποδεδειγμένα ξεπερνούν τους 100 εκατομμύρια τόνους.

Τα 14 χρόνια περιπέτειας για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ
Η ιστορία για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, από τη σύλληψη του project το 2011, την ανάληψη του από τον ΑΔΜΗΕ το 2023 και τις σημερινές προκλήσεις

Ρεκόρ κερδών για τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και αερίου της Ασίας
Η PetroChina ελέγχεται από το κινεζικό κράτος παρήγαγε 941,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου το 2024