Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, το ΧΑ αυτονομήθηκε θετικά από τις λοιπές μεγάλες αγορές, καταφέρνοντας να κρατηθεί σε θετικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, εις πείσμα του γενικότερου αρνητικού κλίματος.

Ωστόσο, η θετική εικόνα επισκιάστηκε από το γεγονός ότι ο ΓΔ παραμένει στο στενό εύρος που μας έχει συνηθίσει μεταξύ 850-875 μονάδων, με τις πιθανότητες να είναι ελαφρά ζυγισμένες υπέρ της πτωτικής συνέχισης με επόμενο επίπεδο τις 790.

Τεχνικά μιλώντας και σε πιο κοντινό πλάνο, συνεχίζεται η πλαγιοπτωτική πορεία, με την αντίσταση των 870 να ..έκανε και πάλι τη δουλειά της, αφήνοντας ανοιχτό το κενό μέχρι και τις 835, ενώ παράλληλα, το σήμα short από τις 910 μονάδες καλά κρατεί.

Προφανώς, ο επενδυτικός κόσμος αναμένει τις ανακοινώσεις της Fed την Πέμπτη σχετικά με τα πρακτικά της και σε συνάφεια με τη διαρκώς μεταβαλλόμενη νομισματική της πολιτική προς ένα υψηλότερο σημείο επιτοκίου, ως αντιστάθμισμα στις επίμονες και άκρως επικίνδυνες για την παγκόσμια οικονομία πληθωριστικές πιέσεις.

Και συμπληρώνοντας το παζλ, διαφαίνεται το κόστος ενέργειας ιδιαίτερα κρίσιμος παράγοντας για τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, κάτι που αποτυπώθηκε -πλην άλλων- και στη συμπεριφορά της ΕΛΧΑ, η οποία παρά τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τζίρου και κερδοφορίας, παρέμεινε σχεδόν αδιάφορη.

Έτσι, η αγορά συνεχίζει να “καίει” όλα τα καλά νέα, ώστε να συνάγεται το συμπέρασμα πως η ευαισθησία της αγοράς σε κάθε εξέλιξη έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο, υπό την πεποίθηση πως τα “καλά” νέα δεν επηρεάζουν όσο θα έπρεπε, ενώ τα “κακα” επηρεάζουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News