
Πρωτοφανείς εικόνες χάους διαδραματίζονται και σήμερα στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, το οποίο είναι το δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ελλείψεις σε προσωπικό στον τομέα της ασφάλειας δημιουργούν τεράστιες ουρές, που ξεκινούν πολύ έξω από το κτίριο, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να χρειάζονται πολλές ώρες για να προχωρήσουν στον τυπικό έλεγχο των εισιτηρίων και την παράδοση αποσκευών και πολλοί να καταλήγουν να χάνουν την πτήση τους.
Εδώ και μέρες, πολλές πτήσεις σε καθημερινή βάση καθυστερούν, ενώ κάποιες καταλήγουν και να ακυρωθούν εντείνοντας τη δυσφορία των ταξιδιωτών.

Πηγή: Twitter
Στην έλλειψη προσωπικού έρχονται να προστεθούν και οι κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα που ζητούν αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μάλιστα, τα συνδικάτα έχουν ανακοινώσει νέα απεργία την 1η Ιουνίου.
Πολλές αεροπορικές εταιρείες… βλέποντας τα δύσκολα προχωρούν στην λήψη μέτρων. Η Air France-KLM ανακοίνωσε πως “παγώνει” την πώληση νέων εισιτηρίων για όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ μέχρι τη Δευτέρα, λόγω του συνεχιζόμενου χάους στο Schiphol.

Πηγή: Twitter
Προκειμένου να μην προστεθούν επιπλέον ταξιδιώτες η ολλανδική αεροπορική σταμάτησε τις πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ θα προσφέρει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες τρεις ημέρες, την δυνατότητα να αλλάξουν δωρεάν τα εισιτήρια τους για άλλη ημερομηνία.
Η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε την πρόθεση της να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, ενώ θα συνεργαστεί με τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες για την αναδιαμόρφωση του προγράμματος των πτήσεων. Επίσης βρίσκεται σε συνομιλίες με τα συνδικάτα για την αύξηση των μισθών στους εργαζόμενους στον τομέα ασφαλείας για να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση