Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, αλλά παραμένουν κοντά στο υψηλό δύο μηνών, με το αργό Brent να οδεύει στο μεγαλύτερο εβδομαδιαίο άλμα εδώ και ενάμιση περίπου μήνα. Αυτό που ενισχύει τις τιμές είναι η προοπτική απαγόρευσης του ρωσικού πετρελαίου από την ΕΕ και η επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης στις ΗΠΑ.
Τα futures του αργού Brent για τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 21 σεντς, ή 0,2%, στα 117,19 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο έως και τα 118,17 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση, ενώ εκτιμάται ότι αυξήθηκαν περίπου κατά 4% αυτή την εβδομάδα. Τα futures του αμερικανικού αργού WTI υποχώρησαν κατά 24 σεντς, ή 0,2%, στα 113,85 δολάρια το βαρέλι, με μικρή σχετικά εβδομαδιαία άνοδο της τάξης περίπου του 0,5%.
Οι ανησυχίες για την προσφορά
«Οι ανησυχίες για την προσφορά είναι σίγουρα στο επίκεντρο, καθώς η αγορά προϊόντων στις ΗΠΑ έχει γίνει πιο σφιχτή ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να εξετάζει την απαγόρευση των εξαγωγών ρωσικού αργού», δήλωσε ο Μανταβί Μεχτά, αναλυτής έρευνας εμπορευμάτων στην Kotak Securities.
«Η αγορά των ΗΠΑ θα παραμείνει στο επίκεντρο βραχυπρόθεσμα καθώς πλησιάζουμε στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης. Επίσης, στο επίκεντρο θα είναι και η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κίνα και εάν λαμβάνονται περισσότερα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας», πρόσθεσε.
Οι τιμές έχουν αυξηθεί περίπου 50% μέχρι στιγμής φέτος.
Ο ΟΠΕΚ+ πρόκειται να τηρήσει τη συμφωνία παραγωγής πετρελαίου του περασμένου έτους στη συνάντησή του στις 2 Ιουνίου και να αυξήσει τους στόχους παραγωγής του Ιουλίου κατά 432.000 βαρέλια την ημέρα, ανέφεραν στο Reuters έξι πηγές του ΟΠΕΚ+. Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ θα απορρίψουν έτσι τις εκκλήσεις της Δύσης για ταχύτερη αύξηση και μείωση των αυξανόμενων τιμών.
Latest News
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street - Άνοδος για Apple και Coca Cola
Από τους δείκτηες της Wall Street Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε
Οι δασμοί οδηγούν το ράλι του χρυσού - Καρφί... για τα 3.000 δολάρια [γράφημα]
Ο χρυσός λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ - Οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων - Στα ύψη οι τιμές της χρυσής λίρας Αγγλίας
Σε υψηλό δύο εβδομάδες οι τιμές του μαύρου χρυσού
Ενισχύονται οι ανησυχίες σχετικά με τις προμήθειες πετρελαίου της Ρωσίας και του Ιράν
Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Ο Πάουελ είπε στην καθιερωμένη κατάθεση στη Γερουσία ότι η Fed δε βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια
«Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της UniCredit, η οποία χάνει πάνω από 3% - Άλμα 6% σημείωσε η Kering
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
Ήπιες πιέσεις στη Wall Street - Στηρίζει η Coca Cola
Οι επενδυτές να αναμένουν τις καταθέσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο Κογκρέσο
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων