
Αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο οι οικοδομικές άδειες, η επιφάνεια και ο όγκος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής – Δημόσιας), τον Φεβρουάριο 2022, στο σύνολο της χώρας με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.822 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 425.089 m2 επιφάνειας και 1.886.560 m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 13,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 16,8% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 29,2% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.
Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας ανήλθαν σε 1.808 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 411.779 m2 επιφάνειας και 1.834.348 m3 όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 18,4% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 32,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.
Οι εκδοθείσες άδειες Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας τον Φεβρουάριο 2022 ανήλθαν σε 14 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 13.310 m2 επιφάνειας και 52.212 m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για τον μήνα Φεβρουάριο 2022, είναι 2,8%.
Τα στοιχεία
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Μάρτιο 2021 έως τον Φεβρουάριο 2022, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 24.253 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6.180.535 m2 επιφάνειας και 26.305.402 m3 όγκου. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Μαρτίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 27,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 47,3% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 46,6% στον όγκο.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Μαρτίου 2021 – Φεβρουαρίου 2022, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 28,1% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 48,4% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 47,5% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Μαρτίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 2,0%.
Το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 9,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 19,7% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 26,4% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του έτους 2021. Κατά την ίδια περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022, η Ιδιωτική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 9,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 21,0% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 28,5% στον όγκο, σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021.


Latest News

Βγαίνουν από την «κατάψυξη» οικοδομικές άδειες που είχαν ανασταλεί - Τι προβλεπέται
Έρχεται νέο τοπίο στα μπόνους δόμησης - Νέα διάταξη φέρνει η κυβέρνηση

Νέοι ιδιοκτήτες για τα ακίνητα Βωβού και Χατζηιωάννου - Στα αζήτητα της οικογένειας Μαλαματίνα
Αλλάζουν χέρια τα οικόπεδα της Βωβός και της οικογένειας Χατζηιωάννου ενώ «ξεμένουν» τα ακίνητα της Μαλαματίνα

Νέα λίστα με αυθαίρετα στη Μύκονο - Τι έδειξαν οι έλεγχοι
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζει τη μάχη κατά της αυθαιρεσίας στη Μύκονο

Υπερταμείο: Ξεκινά το mega project αποτίμησης και αξιοποίησης 36.000 ακινήτων της ΕΤΑΔ
Το Υπερταμείο πάτησε το κουμπί για την αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ - Τα εννέα εταιρικά σχήματα που συμμετέχουν

Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για πολυτελείς κατοικίες η Ελλάδα
Ο παράγοντας που ενισχύει την ελκυστικότητα της Ελλάδας για πολυτελείς κατοικίες είναι οι ανταγωνιστικές τιμές της σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες αγορές

Από τη ΔΕΘ έως το Αχίλλειον: Το προσκλητήριο του Υπερταμείου σε επενδυτές από την MIPIM
Επαφές με κορυφαίους επενδυτές πραγματοποιεί το Υπερταμείο στο πλαίσιο της έκθεσης MIPIM – Τα project που «ταξίδεψαν» στις Κάννες

Η ακρίβεια «μετακόμισε» στα… ενοίκια – Η πηγή της στεγαστικής κρίσης
Τα ενοίκια εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν – Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ οι τιμές δεν έχουν φθάσει ακόμη στο ανώτερο επίπεδο

Στεγαστική κρίση: Ακίνητα από «ορφανές» κληρονομιές πέφτουν στην αγορά
Επιταχύνεται η εκκαθάριση 7.000 ακινήτων από σχολάζουσες κληρονομιές - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ

e-Άδειες: Ηλεκτρονική υποβολή φακέλων στα Κεντρικά Συμβούλια Αρχιτεκτονικής
Η νέα, ηλεκτρονική διαδικασία διασφαλίζει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και των μηχανικών, ενισχύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη δημόσια διοίκηση.

Σκυλακάκης: «Επιστροφή φόρων για νόμιμες οικοδομικές άδειες που ακυρώθηκαν»
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συνέντευξη του στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει τη νομοθετική πρωτοβουλία μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μπόνους δόμησης