
Τα εξοχικά τους «επιστρατεύουν» πολλά νοικοκυριά, προκειμένου να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση.
«Τα έξοδα είναι πάρα πολύ αυξημένα, δεν έχουμε μόνο τους φόρους έχουμε την ΔΕΗ και καλό είναι όταν έχουμε ένα πάγιο κάποιας αξίας να μην το πληρώνουμε μόνο άλλα βγάζουμε και κάτι» σημείωσε ο ιδιοκτήτης ακινήτου Κοσμάς Θεοδωρίδης.
Νοικιάζουν εξοχικά για να πληρώσουν λογαριασμούς
Η ζήτηση για ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει αυξηθεί κατά 232% σε σχέση με τη περσινή χρονιά λόγω της αύξησης του τουρισμού. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που φέτος δεν θα χαλαρώσουν στα εξοχικά τους μιας και ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει πάρει φωτιά.
«Η ανάγκη για αύξηση των εισοδημάτων οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών την φετινή σεζόν να επιλέξουν να μην επισκεφθούν τα εξοχικά τους αλλά να τα εγγράψουν σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης» τόνισε ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου e-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.
Όπως λένε οι διαχειριστές ακίνητων στο MEGA οι ιδιοκτήτες από την άνοιξη κιόλας άρχισαν να αναζητούν λύσεις στο οικονομικό τους αδιέξοδο βγάζοντας από τα πλάνα τους για φέτος τις διακοπές στα εξοχικά τους.
Από αρχή της άνοιξης φέτος, από τον Μάρτιο, υπάρχει μια σημαντική αύξηση της αναζήτησης συνεργατών από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Αρκετές είναι οι παραθαλάσσιες περιοχές που πάνω από το 50% των εξοχικών κατοικιών έχουν μπει στην βιομηχανία του τουρισμού, μιας και ο δρόμος για να φτάσουν στα εξοχικά είναι μακρύς και το ρεζερβουάρ άδειο.


Latest News

Νέα παράταση στη νομοθετική λύση για τα «μπόνους» δόμησης
Με τροπολογία παρατάθηκε έως τα τέλη Απριλίου η αναστολή έκδοσης προεγκρίσεων και νέων οικοδομικών αδειών με «μπόνους» δόμησης
![Γραφεία: Σημαντική αύξηση των ενοικίων στην Αθήνα – Οι τιμές ανά περιοχή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/31_03_ot_GRafeia1_EXO-600x352.png)
Φωτιά πήραν τα ενοίκια στα γραφεία - Οι τιμές ανά περιοχή [γραφήματα]
Τι δείχνει το φετινό Παρατηρητήριο Γραφείων που επιμελείται η Geoaxis για τα ενοίκια σε γραφεία

Trump Tower και στην Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» ο Οργανισμός Τραμπ αναζητεί το κατάλληλο μέρος στη χώρα μας όπου θα χτιστεί ο νέος ουρανοξύστης

Το Κολωνάκι βρίσκει πάλι τη λάμψη του – Επιστρέφουν retailers και επενδυτές real estate
Το Κολωνάκι ύστερα από το «στραπάτσο» της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας γνωρίζει άνθηση επενδύσεων στα εμπορικά ακίνητα

Ήπιες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών στην Ευρωζώνη το 2025-2028 - Πρωτιά για την Ελλάδα
Για την Ευρωζώνη, η εικόνα που σχηματίζεται είναι μια αγορά ακινήτων που δεν καταρρέει αλλά ούτε και προσφέρει ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση
![Ακίνητα: Καλπάζουν οι τιμές – Αυξάνεται το κατασκευαστικό κόστος στην οικοδομή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/28_03_ot_deikths_ktiria_ΕΧΟ-600x352.png)
Ζαλίζουν οι τιμές ακίνητων - Στα ύψη το κόστος της οικοδομής [γραφήματα]
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών στα ακίνητα επιτείνοντας το στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με την Golden Visa και το Airbnb

Σε έξι μήνες αλλάζουν χέρια ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Οι διεκδικητές
Σε νέους ιδιοκτήτες ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Με ποιους μιλάει η Dimand και πώς έχει αλλάξει η «δεξαμενή» των επενδυτών - Ποια είναι η πολυεθνική που «μπήκε» στο εμβληματικό κτίριο του Πειραιά

Νέα δεδομένα για το bonus δόμησης - Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή κατά οικοδομικής άδειας
Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή κατά οικοδομικής άδειας που κάνει χρήση των μπόνους δόμησης και απορρίπτεται από το ΣτΕ ως εκπρόθεσμη

Πόσοι Έλληνες έχουν δεύτερη κατοικία – Το βασικό κριτήριο για την αγορά ακινήτου [πίνακας]
Αποκαλυπτική έρευνα της RE/MAX για τις νέες τάσεις στην κτηματαγορά - Τι ισχύει σε Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη
![Διαμερίσματα: Προσέγγισαν τα προ κρίσης χρέους επίπεδα οι τιμές το 2024 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/evakinita6045-1024x682-1-600x400.jpg)
Πώς οι τιμές στα διαμερίσματα έφτασαν σε επίπεδα προ κρίσης [γραφήματα]
Τι δείχνει ανάλυση της Eurobank για τις τιμές στα διαμερίσματα - Η σύγκριση Ελλάδας με Ευρωζώνη