Με μεγάλες προσδοκίες άρχισαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, αφού κατέγραψαν ισχυρά κέρδη, εν αναμονή των σημαντικών ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 2,12%, καθώς οι μετοχές της κατασκευάστριας ρομπότ Fanuc αυξήθηκαν περισσότερο από 4%. Ο δείκτης Topix έκλεισε κατά 1,82% υψηλότερα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 1,87%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο περίπου 0,3% ενώ το Shenzhen Component κέρδισε 0,727%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα ανέβηκε επίσης 1,19%, ενώ ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 1,29%.

Το κλίμα των αγορών έχει ενισχυθεί από τη χαλάρωση των ελέγχων για τον Covid το Σαββατοκύριακο στις μεγάλες κινεζικές πόλεις του Πεκίνου και της Σαγκάης. Άλλωστε, ήταν από τους βασικούς φόβους των αγορών η πιθανή επίτωση των αυστηρών ελέγχων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Την ίδια ώρα, αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις δεδομένων αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Η Κίνα πρόκειται να ανακοινώσει τον επίσημο Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών για τον Μάιο την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για τον οικονομικό αντίκτυπο των lockdown που σχετίζονται με τον Covid στην ηπειρωτική χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές