Με τη μετοχή της ΕΤΕ να απορροφά σχεδόν το 1/4 του συνολικού τζίρου στο ταμπλό, το ΧΑ κατάφερε να καταγράψει την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, κλείνοντας την εβδομάδα με κέρδη 3,65%.
Και μάλιστα η τελευταία ημέρα έδωσε κέρδη κεκτημένης ταχύτητας καθώς τα καλύτερα ήρθαν με κλειστή την Αθήνα και τους αμερικάνους να δίνουν τα ρέστα τους μέχρι το βράδυ (ώρα Ελλάδος), με τους βασικούς δείκτες τους να καταγράφουν από +1,76% (DJIA30) μέχρι και 3,33% (NASDAQ100).

Έτσι, ο ΓΔ έμεινε ο μόνος χρηματιστηριακός δείκτης με θετική απόδοση 6μήνου από τους μεγάλους σε Ευρώπη και ΗΠΑ (+2,73%) και σε τροχιά για την περιοχή των 900-902 μονάδων, που συνιστούν και την πρώτη αντίσταση στο τρέχον θετικό momentum.

Θεωρείται επίσης πιθανή μια επιστροφή προς τις 865 μονάδες, καθώς η επιθετική βραχυπρόθεσμη κίνηση της απερχόμενης εβδομάδας, που έφερε και την ανοδική διάσπαση του πλαγιοπτωτικού σχηματισμού δεν έχει επιβεβαιωθεί, ώστε τουλάχιστον να ισχυροποιηθούν τα ευρήματα της παραπάνω ανάλυσης.

Την Παρασκευή, ο ΓΔ έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας παραμένοντας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας σε θετικό έδαφος, με συνολικά 65 ανοδικές μετοχές έναντι 40 πτωτικών και 59 αμετάβλητων.

Τέλος, κακή ήταν η εικόνα της ΔΕΗ για άλλη μια συνεδρίαση, καθώς συνέχισε σε νέα χαμηλά 16 μηνών και εντός της ζώνης υπερπώλησης, υπενθυμίζοντας ότι τα -πολλά- κεφάλαια της εμβληματικής ΑΜΚ μπήκαν κάπου στα 9 ευρώ, με την εταιρεία να έχει από όλους ανεξαιρέτως τους οίκους θετικό view και στόχους τουλάχιστον τα 12.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News