Με το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων φλερτάρει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου, όταν και εντάθηκε η διολίσθηση του γενικού δείκτη. Σήμερα, ο ΓΔ βρίσκεται στις 898,85 μονάδες, με τα κέρδη να είναι στο 0,83% και τον τζίρο κοντά στα 15 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο της αγοράς σαφώς θα βρίσκονται σήμερα και αύριο οι Εθνική και Μυτιληναίος, καθώς είναι οι τίτλοι που από την Τετάρτη θα βρίσκονται στον δείκτη Standard του MSCI. Οι εισροές αναμένεται να κορυφωθούν αύριο, Τρίτη, με την αγορά να κινείται στους ρυθμούς αυτούς, αφήνοντας κατά μέρος θεμελιώδη και διεθνείς επιρροές. Άλλωστε, σήμερα είναι αργία στις αμερικανικές αγορές (Memorial Day), με τη συναλλακτική δραστηριότητα να αναμένεται λίγο χαμηλότερη σε όλες τις αγορές.

Θετικές προοπτικές

Τεχνικά τώρα, η ζώνη των 900 μονάδων είναι σημαντική να ανακτηθεί από την αγορά εάν θέλουμε να επικρατήσουν και πάλι οι θετικές προοπτικές με στόχο τις 940 μονάδες σε πρώτη φάση. Στον FTSE 25, οι 2180-2190 μονάδες είναι ο κοντινός στόχος και μια αντίσταση που θα απαιτήσει σημαντικά κεφάλαια. Για τον τραπεζικό, οι 640 μονάδες είναι ο κοντινός στόχος.

Σε επίπεδο τίτλων, η Εθνική κερδίζει 3,97%, η Eurobank στο +2,16% και η Alpha Bank στο +2,43%. Θετικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Aegean, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Coca Cola, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Quest. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών