«Η έξοδος της Αθήνας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας είναι, και από πολιτικής απόψεως, πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, τόσο για την Αθήνα, όσο και για τις Βρυξέλλες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι.

«Πρόκειται για αποτέλεσμα που οφείλεται στις προσπάθειες των πολιτών και στην άριστη συνεργασία των ελληνικών αρχών με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος είχε τεθεί πριν από κάποια χρόνια και είναι ιδιαίτερης αξίας», πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι.

Θα συνεχιστεί ο διάλογος

Παράλληλα, ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «φυσικά ο διάλογος της Αθήνας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα συνεχιστεί, όπως συμβαίνει με την Κύπρο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά θα πρόκειται μια σαφώς πιο χαλαρή, πιο εύκολη φάση».

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, μιλώντας στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, τάχθηκε υπέρ κανόνων για την μείωση του δημόσιου χρέους χωρών της Ευρωζώνης, οι οποίοι να χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερο ρεαλισμό, και υπογράμμισε ότι «η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ακολουθήσει την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Σαντορίνη: Ετοιμάζεται μίνι πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις – Κλειδί η διάρκεια των σεισμών
Οικονομία |

Ετοιμάζεται μίνι πακέτο στήριξης για τη Σαντορίνη – Πότε θα ενεργοποιηθεί

Μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων στη Σαντορίνη φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση – Εισηγήσεις στο Μαξίμου για την ενεργοποίηση βοήθειας παρόμοιας με εκείνης που δόθηκε την περίοδο του Covid 19