
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την πώληση της Τσέλσι και των σχετικών εταιρειών σε έναν επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής τον Τοντ Μπόει και την Clearlake Capital, όπως αναφέρεται στη επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου της Premier League, βάζοντας έτσι ένα τέλος σε μια διαδικασία που κράτησε τρεις μήνες.
Η κοινοπραξία, η οποία κέρδισε την προσφορά για την απόκτηση της λονδρέζικης ομάδας νωρίτερα αυτόν το μήνα, έλαβε έγκριση από την Premier League και τη βρετανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα για να προχωρήσει η πώληση. Η τελική συμφωνία επετεύχθη το Σάββατο.
Οι «όροι» του Αμπράμοβιτς
Ο Ρώσος μεγιστάνας Αμπράμοβιτς έβαλε πωλητήριο στην ομάδα στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο οι διαδικασίες ήταν περίπλοκες εξαιτίας των κυρώσεων εναντίον του.
«Κατά την πώληση του συλλόγου, ο κ. Αμπράμοβιτς όρισε ότι ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να είναι καλός διαχειριστής του συλλόγου και τα καθαρά έσοδα από την πώληση να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τσέλσι .
«Ο σύλλογος δεν υπόκειται πλέον στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ένα άτομο που επέτρεψε τη βάναυση και βάρβαρη εισβολή του (του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ) Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
«Το μακροπρόθεσμο μέλλον της Τσέλσι είναι πλέον εξασφαλισμένο και έχουν ληφθεί δεσμεύσεις που διασφαλίζουν ότι τα άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις δεν μπορούν να επωφεληθούν οικονομικά από την πώληση. Η κυβέρνηση διατηρεί τον έλεγχο για να διασφαλίσει ότι αυτό ισχύει»
Ο Αμπράμοβιτς αρνήθηκε ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν.
«Μεγάλη ανακούφιση»
Ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλστον, δήλωσε στο Twitter ότι η ολοκλήρωση της πώλησης είναι «μεγάλη ανακούφιση» για τους οπαδούς της Τσέλσι.
The sale of @ChelseaFC has now been completed – a great relief to Chelsea fans around the country and indeed the world.
The takeover means that the club is no longer subject to the sanctions imposed on Roman Abramovich, and can look ahead to a secure long-term future. 1/2 https://t.co/HvX0nAqgLt— Nigel Huddleston MP (@HuddlestonNigel) May 30, 2022
Η Τσέλσι λειτουργούσε με ειδική άδεια που είχε εκδοθεί από τη βρετανική κυβέρνηση από τότε που τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς δέσμευσαν τον Μάρτιο και η οποία επρόκειτο να λήξει στις 31 Μαΐου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Μπλε»:
«Δήλωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Chelsea Football Club Limited. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ολοκλήρωσε την πώληση της Τσέλσι και των σχετικών εταιρειών σε έναν επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής τον Τοντ Μπόλι και την Clearlake Capital. Αυτή η διαδικασία πώλησης ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, όταν ο κ. Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πουλήσει το κλαμπ μετά από 19 επιτυχημένα χρόνια ιδιοκτησίας. Κατά την πώληση της Λέσχης, ο κ. Αμπράμοβιτς όρισε ότι ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να είναι καλός διαχειριστής του Ομίλου, τα καθαρά έσοδα από την πώληση πρέπει να δωρίζονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και ότι δεν θα επιδιώκει την αποπληρωμή των δανείων που έχουν δοθεί σε θυγατρικές του κλαμπ»


Latest News

Η «χρυσή» Euroleague - Από τον Ναν και τον Βεζένκοφ στα 2.600.000 του Σλούκα
Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στη λιστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Euroleague

Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νέα Υόρκη – «Παίρνουμε ευρωπαϊκά και πρωταγωνιστούμε σε όλη την Ευρώπη» (pics+vid)
Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, βράβευσε τον ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Σύνδεσμος φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης
Κεντρικό πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Τα σχέδια του ΝΒΑ για επέκταση στην Ευρώπη
Το NBA σχεδιάζει την δημιουργία νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ευρώπη εκ του μηδενός

Μπαίνει ο… ήλιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Η συμφωνία της UEFA με την SolarPower
Πώς θα «πρασινίσουν» τα γήπεδα - Στα θρανία οι ομάδες για σεμινάρια από τη SolarPower

Από το Old στο New... Trafford - Πού θα βρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα 2 δισ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λέει ότι τα φιλόδοξα σχέδιά της για το γήπεδο που θα αντικαταστήσει το Old Trafford θα προκαλέσουν αναγέννηση της περιοχής

Πού θα κατασκευατεί το νέο γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν - Πόσο θα κοστίσει
Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τη ρήξη της με τον δήμαρχο του Παρισιού προχωρά σε κατασκευή νέου γηπέδου σε προάστιο της πόλης

Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες περί διαφθοράς
Η δίκη κατά του πρώην επικεφαλής της FIFA και του Γάλλου θρύλου έγινε μετά από έφεση κατά της αθώωσής τους το 2022

Εκατό χρόνια μετά - Η Τσέλσι θα φύγει από το Στάμφορντ Μπριτζ
Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι προωθεί την κατασκευή νέου γηπέδου για την ομάδα του Λονδίνου - Τα σχέδια από την εποχή Αμπράμοβιτς

Οι επιτυχίες της Μπαρτσελόνα δεν μεταφράζονται σε έσοδα - Η τρύπα των 32 εκατ. ευρώ
Η συντήρηση ομάδων σε όλα τα σπορ κοστίζει πανάκριβα στην Μπαρτσελόνα πληγώνοντας καίρια την ομάδα ποδοσφαίρου