Ελεγχόμενα πτωτικά έκλεισε σήμερα η Wall Street, τηρώντας μια πιο μετριοπαθή στάση σε έναν από τους δυσκολότερους μήνες που έχει περάσει την τελευταία διετία, ο οποίος έκλεισε με ήπιες απώλειες τελικά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,67% στις 32.990 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,63% στις 4.132 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,41% στις 12.081 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων σήμερα, οι 3M, Honeywell και Boeing υποχώρησαν περίπου 1%, ενώ ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης στον S&P 500 σημείωσε απώλειες 1,3%.

Οι αμερικανικοί δείκτες κατάφεραν να κλείσουν τελικά κοντά στα επίπεδα του τέλους του Απριλίου. Ο Dow και ο S&P 500 σημείωσαν οριακά κέρδη τον Μάιο, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε περισσότερο από 2%.

Ανησυχίες

Ίσως η σημερινή συνεδρίαση να “έσωζε” το πρόσημο του μήνα, αν δεν υπήρχαν οι ανησυχίες ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη. Στην Ευρώπη, ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έφτασε σε υψηλό ρεκόρ για έβδομο συνεχόμενο μήνα, ενώ στις ΗΠΑ, ο βασικός δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών – ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed – αυξήθηκε κατά 4,9% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Θα είναι δύσκολο να αντιστρέψουμε την πορεία της οικονομίας», ανέφερε η Morgan Stanley. «Ο υψηλότερος πληθωρισμός και η βραδύτερη ανάπτυξη είναι πλέον η άποψη της συναίνεσης. Όσο περισσότερο αυξάνονται οι τιμές των μετοχών, τόσο πιο επιθετική θα είναι η Fed», πρόσθεσε.

Οι ανησυχίες για τον υψηλότερο πληθωρισμό αυξήθηκαν επίσης καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει τις περισσότερες εισαγωγές αργού από τη Ρωσία. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate αυξήθηκαν περίπου 3,5% στα 119 δολάρια το βαρέλι. Το Brent αυξήθηκε κατά 1,9% σε περίπου 124 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street