Πέριξ των 890 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, τηρώντας επί της ουσίας στάση αναμονής ενόψει των αναδιαρθρώσεων στους δείκτες του MSCI, όπου εντάσσονται η Εθνική και ο Μυτιληναίος. Ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα με απώλειες 0,03% στις 891,53 μονάδες, με τον τζίρο στα 45 εκατ. ευρώ.

Αναδιαρθρώσεις στη σκιά του πληθωρισμού

Πολλές κινήσεις στην αγορά σήμερα συνδέονται με τις επικείμενες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, οι οποίες θα γίνουν στη σκιά των νέων στοιχείων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι υπάρχει προβληματισμός στην αγορά για το νέο ρεκόρ πληθωρισμού που υπήρξε τον Μάιο, με τον δείκτη τιμών να αυξάνεται κατά 10,7%, την ώρα που στην Ευρωζώνη ήταν 8,1%. Και σαφώς αυτά τα ποσοστά είναι σημαντική αφορμή αλλαγής του μείγματος της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια της τον Ιούλιο.

Ο παράγοντας ΕΚΤ

Επίσης, αυτό που προβληματίζει την αγορά είναι εάν η ΕΚΤ καταφέρει να ελέγξει τις τιμές χωρίς να επηρεάσει την ανάπτυξη. Και μέχρι να διαπιστωθεί αυτό οι αγορές θα προσπαθήσουν να έχουν πιο αμυντική θέση, σε περίπτωση υποβάθμισης των εκτιμήσεων ανάπτυξης.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Σαράντης ξεχωρίζει με το +3,70% που καταγράφει, ενώ Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ να κινούνται σε θετικά εδάφη. Στον αντίποδα ο ΑΔΜΗΕ υποχωρεί κατά 2,65%, με τις Εθνική, Eurobank, Titan και Motor Oil να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών