Με απώλειες έκλεισε τελικά η Wall Street, ανατρέποντας και αυτή τα αρχικά της κέρδη, καθώς οι δείκτες δεν κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους τον δύσκολο Μάιο και να φύγουν από την επικίνδυνη ζώνη της bear market.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,54% στις 32.813 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,75% στις 4.101 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,72% στις 11.994 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Salesforce ξεπέρασαν τις προσδοκίες με τη μετοχή να κλείνει με κέρδη 9%. Από την άλλη, ο κλάδος των υλικών σημείωσε σημαντικές απώλειες καθώς συνδέεται με τον οικονομικό κύκλο. Η Albemarle σημείωσε πτώση περίπου 10% και η Mosaic περίπου 7%.

Απώλειες σημείωσε και ο τραπεζικός κλάδος, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση στον S&P 500. Η Goldman Sachs υποχώρησε περίπου 3% και η JPMorgan Chase έχασε 2%. Πτωτικά έκλεισε και ο ταξιδιωτικός κλάδος. Η Boeing σημείωσε πτώση περίπου 2%, η Norwegian Cruise Line έχασε 5,5% και η United Airlines υποχώρησε περισσότερο από 5%.

Πάντως, η σεζόν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με την εστίαση τώρα να είναι στη Fed, η οποία έχει επικοινωνήσει έντονα τις προθέσεις της για αύξηση των επιτοκίων στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της.

Ο ρόλος της Federal Reserve

Η Federal Reserve στις αρχές Μαΐου αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για να ελέγξει την άνοδο του πληθωρισμού. Επίσης, σήμερα, την πρώτη ημέρα του Ιουνίου, αρχίζει και το σχέδιο της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της, ο οποίος έφτασε σε σχεδόν 9 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid.

«Είναι καλύτερο να περιμένουμε και να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επόμενο τρίμηνο. Όταν φτάσουμε στα τέλη Ιουλίου, θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Μέχρι τότε, πιστεύω ότι θα δούμε μια πολύ ασταθή αγορά με τάση για περαιτέρω πτώση σε μια bear market», δήλωσε ο Max Gokhman, επικεφαλής επενδύσεων στην AlphaTrAI.

Σε επίπεδο τίτλων, η μεταποιητική δραστηριότητα βελτιώθηκε στις ΗΠΑ τον Μάιο, με τον δείκτη Institute for Supply Management (ISM) να αυξάνεται στις 56,1 μονάδες από τις 55,4 μονάδες τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση του δείκτη στις 54,5 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street