Πακέτο άνω των 2,1 δισ. δολαρίων για τη στήριξη του συστήματος προμήθειας τροφίμων της χώρας, που επλήγη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Οι τιμές ρεκόρ των τροφίμων ανησυχούν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και η διαχείριση του πληθωρισμού από την κυβέρνηση Μπάιντεν αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους ψηφοφόρους ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Πού στοχεύει η νέα χρηματοδότηση

Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Τομ Βίλσακ παρουσίασε τη νέα χρηματοδότηση, που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην επεξεργασία και διανομή τροφίμων, να αυξήσει την πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα και να επεκτείνει τις αγορές για τους αγρότες, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν.

Οι ασθένειες των εργαζομένων και άλλες διαταραχές κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 προκάλεσαν καθυστερήσεις και εμπλοκές στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και η εισβολή της Ρωσίας οδήγησε σε υψηλότερες τιμές, ενδείξεις ότι η οικονομία τροφίμων των ΗΠΑ πρέπει να ενισχυθεί.

«Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές αναταραχές, είτε μελλοντικές πανδημίες είτε κάτι άλλο, χρειαζόμαστε ένα πιο ανθεκτικό σύστημα», είπε. «Ένα πιο ανθεκτικό σύστημα είναι ένα σύστημα που έχει επιλογές».

Οι επενδύσεις, περιλαμβάνουν 900 εκατομμύρια δολάρια για εκπαίδευση εργατικού δυναμικού επεξεργασίας τροφίμων και υποδομές εφοδιαστικής αλυσίδας, 550 εκατομμύρια δολάρια για μικρές επιχειρήσεις τροφίμων και μείωση της σπατάλης τροφίμων, 375 εκατομμύρια δολάρια για έργα βιολογικής και αστικής γεωργίας και 370 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της πρόσβασης του κοινού σε υγιεινά τρόφιμα.

Το υπουργείο Γεωργίας  θα χρησιμοποιήσει 400 εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια για τη δημιουργία περιφερειακών επιχειρηματικών κέντρων τροφίμων που θα παρέχουν τεχνική βοήθεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Τουρκία: Επενδυτική «απόβαση» στην Αφρική
Διεθνή |

Το ουράνιο του Νίγηρα, οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι άλλες business της Τουρκίας στην Αφρική

Εκτός απο τις ανάγκες για ουράνιο, που χρειάζεται ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου, η Τουρκία αναζητά στο Νίγηρα δουλειές για τις κατασκευαστικές της εταιρείες αλλα και για την αμυντική της βιομηχανία