Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, δεν ήταν ένας τόπος φιλόξενος η Ελλάδα για πολλά χρόνια, δεκαετίες, και αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που έφυγαν πολλοί νέοι άνθρωποι. Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ για το brain drain και πώς αυτό θα αναστραφεί, ο υπουργός Επικρατίας Ακης Σκέρτσος.

Φορολογία

«Δεν ήταν μόνο οικονομικοί λόγοι, αλλά και λόγοι που έχουν να κάνουν με τις ευκαιρίες, την αξιοκρατία, την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων στα πρώτα βήματα της οικογενειακής ή επαγγελματικής ζωής. Να αισθάνονται ένα κράτος αρωγό δίπλα στις προσπάθειές τους», σημείωσε, εστιάζοντας στη συνέχεια σε εκείνα τα μέτρα και κίνητρα που στόχο έχουν «να βελτιώσουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, ειδικά των νέων. Δεν ξέρω αν είναι ευρέως γνωστό, κάποιος που επιστρέφει στην Ελλάδα από το εξωτερικό, έχει 50% χαμηλότερη φορολογία εισοδήματος για τα επόμενα επτά χρόνια. Πρέπει να ξέρει ότι έχει μια προβλεψιμότητα στη ζωή του, πρέπει να ξέρει ότι το εισόδημα, αν και υψηλότερο στο εξωτερικό, θα είναι σε ένα καλό επίπεδο και στην Ελλάδα», επιχειρηματολόγησε ο κ. Σκέρτσος.

Ισονομία

Στη συνέχεια μίλησε για την πολιτική ίσων ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον, πολιτικών που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 και που στόχο έχουν, «περισσότερη ισονομία μέσα στις επιχειρήσεις για τους πιο ευάλωτους. Για τις γυναίκες που δεν μπορούν να ανελιχθούν επαγγελματικά, ή όταν παίρνουν χαμηλότερους μισθούς να μπορούν να κάνουν καταγγελία σε τέτοια φαινόμενα. Επίσης για τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, που επίσης συναντούν διακρίσεις». Εξήγγειλε δε, τη χρηματοδότηση ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης και για τους εργοδότες.

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όλους εκείνους που βρίσκονται την ώρα αυτή στο εξωτερικό, αναγνώρισε ότι έχουν δίκιο να αμφιβάλλουν για το εάν όλα αυτά συμβαίνουν πράγματι. Το δέχεται, άλλωστε, και ο ίδιος ως ερώτημα – «το δέχομαι από ανθρώπους που δεν είναι δικαιούχοι όλων αυτών των πολιτικών. Ναι, γίνονται τα τελευταία 2- 2,5 χρόνια πολλές από αυτές τις πολιτικές. Είναι στοιχεία που χτίζουν σταδιακά μια πολιτική που αλλάζει και αναδιανέμει πόρους, δυνατότητες και ευκαιρίες προς τους νέους».

Εισφορά αλληλεγγύης

Στο ερώτημα, όμως, για τις πολιτικές για εκείνους που δεν έφυγαν ποτέ από τη χώρα, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «ήδη στον ιδιωτικό τομέα η εισφορά αλληλεγγύης έχει ανασταλεί και ο στόχος είναι – εφόσον πηγαίνουν καλά τα δημόσια οικονομικά – να καταργηθεί εντελώς για όλους, δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Καιρός: Τα έκτακτα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Επικαιρότητα |

Καιρός: Ποια έκτακτα μέτρα εισηγείται η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Αναλυτικά τα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου που συνεδρίασε για την κακοκαιρία – Πού θα κλείσουν σχολεία – Σε ποιες περιοχές είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες