Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με την πτώση του πετρελαίου να επηρεάζει το κλίμα, όπως και τα στοιχεία από το εμπορικό πλεόνασμα της Αυστραλίας τον Απρίλιο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες, καθώς υποχώρησε 1,67%, με τις μετοχές της Alibaba να χάνουν περισσότερο από 3%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,11% ενώ το Shenzhen Component κέρδισε 0,357%.

«Υπάρχει μια ευκαιρία τακτικής στην Κίνα αυτή τη στιγμή», σύμφωνα με τον Dan Fineman, συνεπικεφαλής στρατηγικής μετοχών Ασίας-Ειρηνικού στην Credit Suisse. «Οι μετοχές είναι πολύ φθηνές, ενώ δεδομένου ότι υπάρχει κάποια ομαλοποίηση στην αντιμετώπιση του Covid, πιστεύω ότι μάλλον βρισκόμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο ή κοντά σε αυτό», είπε ο Fineman.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε πτώση 0,12% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,54%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,97%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 1,07%.

Στα μάκρο της ημέρας, το εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα της Αυστραλίας ανήλθε στα 10,495 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (περίπου 7,525 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Απρίλιο. Αυτό ήταν υψηλότερο από το πλεόνασμα των 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές