Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις 900 μονάδες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση να βάζουν στοπ στις προσπάθειες των αγοραστών για υψηλότερα επίπεδα. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,41% στις 896,29 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Πρώτος στόχος οι 900 μονάδες

Χτες ήταν η πρώτη προσπάθεια του γενικού δείκτη να μπει στη ζώνη των 900 μονάδων, αλλά εκεί ενεργοποιήθηκαν οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διαστήματος. Άλλωστε, από τις 24 Μαΐου, ο δείκτης έχει καταγράψει μόνο μία πτωτική συνεδρίαση, στις 31/5, με απώλειες μόλις 0,12%.

Εάν η σημερινή διορθωτική συνεδρίαση δεν απειλήσει την κοντινή στήριξη των 893 μονάδων, τότε δεν αποκλείεται η ρευστότητα που εξασφαλιστεί να διοχετευτεί εκ νέου στο ταμπλό. Και σε αυτήν την περίπτωση το θετικό σενάριο θα είναι σε ισχύ, με πρώτο στόχο τις 900 μονάδες και δεύτερο τις 920 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Jumbo σημειώνει απώλειες 2,51%, με την  Coca Cola να είναι στο -1,81%. αρνητικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Motor Oil, Eurobank, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha bank, Σαράντης, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο, ενώ στον αντίθονται, θετικά κινούνται οι Εθνική, Titan, Aegean και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών