Πλησίον αλλά κάτω των 900 μονάδων παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς δεν μπορεί ούτε να ανεβάσει τους αγοραστικούς ούτε του συναλλακτικούς του ρυθμούς. Ο Γενικός δείκτης κινείται στις 896,30 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,68%.

Αυτό που προκαλεί αρνητική εντύπωση είναι το ύψος του τζίρου, καθώς βρίσκεται στα 20 εκατ. ευρώ, μετά από τρισήμιση ώρες συνεδρίασης. Και με αυτά τα δεδομένα, ο γενικός δείκτης δεν μπορεί να πολιορκήσει με αξιώσεις το ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Σύμφωνα με την trader24, η αδυναμία του αυτή εγείρει ανησυχίες για το αν και κατά πόσο θα διασωθεί η παρτίδα, ιδιαίτερα εάν οι αγοραστές δεν κρατήσουν το ανάχωμα των 885, απώλεια του οποίου θα σημάνει συναγερμό και ρευστοποίηση θέσεων, ωθώντας τον Δείκτη μέχρι και τις 865 με χαρακτηριστική ευκολία. Το βλέμμα είναι στραμμένο στη γενικότερη προβληματική στις δύο μεγάλες οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, σχετικά με τις αντοχές στο μεγάλο μέτωπο του πληθωρισμού και τις συν αυτώ -απαραίτητες, πλέον- ενέργειες των κεντρικών τραπεζών για ανακούφιση από αυτόν.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, της ανόδου ηγούνται οι ΕΥΔΑΠ με 3,82% και τα Ελληνικά Πετρέλαια με 3,40%, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Aegean, ΟΠΑΠ, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Alpha Bank και Titan. Ήπια πτωτικά οι Εθνική, Coca Cola, Πειραιώς, Quest, Ελλάκτωρ και ΕΛΧΑ, ενώ ο Σαράντης χάνει 1,60%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών