Ανοδικά τόσο… όσο να μην κινδυνεύσει στα επίπεδα των 900 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ανακτά μεν την επαφή του με ψυχολογικό όριο, αλλά δεν το δοκιμάζει. Ήδη άλλωστε έχει μπει στοπ τρεις φορές στην διάσπαση των 900 μονάδων αυτήν την εβδομάδα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,69% στις 896,46 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στα 5 εκατ. ευρώ, στοιχείο που αποδίδεται και στην αργία της αγοράς του Λονδίνου, λόγω των εορτασμών του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ. Και δίχως την ισχυρή παρουσία των ξένων στη Λ. Αθηνών, η συναλλακτική δραστηριότητα θυμίζει… θερινές περιόδους.

Αναμονή

Τώρα αυτό που τονίζεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η αγορά θα πρέπει να περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να προχωρήσει σε μεγαλύτερες κινήσεις. Η συνεδρίαση κρίνεται σημαντική, καθώς αναμένεται να δοθεί ο “χάρτης” της αλλαγής της πολιτικής της, σε πιο σφικτές τακτικές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σαράντης κερδίζει 2,92%, με τις ΟΠΑΠ, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Eurobank και ΟΤΕ να σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Motor Oil, Quest, Πειραιώς, Εθνική, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών