
Aλουμίνιο EcoLum TM χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα προμηθεύεται η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, από την εταιρεία Alcoa Corporation, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη στις βασικές αγορές μεταφοράς και διανομής ανανεώσιμης ενέργειας.
Η Hellenic Cables λειτουργεί πέντε εργοστάσια παραγωγής σε τρεις χώρες και κατασκευάζει καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και υποβρυχίων συνδέσεων, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες.
Το EcoLum™ αποτελεί μέρος της οικογένειας προϊόντων SustanaTM χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα της Alcoa και έχει αποτύπωμα άνθρακα που είναι περίπου 3,5 φορές χαμηλότερο από τον μέσο όρο της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Χυτήρια με υδροηλεκτρική ενέργεια
Το αλουμίνιο EcoLum παράγεται σε χυτήρια που λειτουργούν με υδροηλεκτρική ενέργεια και δεν παράγει πάνω από 4,0 μετρικούς τόνους εκπομπών CO2e για κάθε παραγόμενο τόνο μετάλλου, συμπεριλαμβανομένων τόσο των άμεσων όσο και των έμμεσων εκπομπών (πεδίο εφαρμογής 1 και πεδίο εφαρμογής 2) σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης βωξίτη και της επεξεργασίας αλουμίνας.
Ο Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables, δήλωσε ότι η Hellenic Cables βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική προτεραιότητα της Alcoa για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Απεξάρτηση από εκπομπές άνθρακα
«Η Hellenic Cables δεσμεύεται όχι μόνο να μειώσει τις δικές της λειτουργικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και να προωθήσει δραστηριότητες απεξάρτησης από τις εκπομπές άνθρακα σε όλους τους τομείς επιρροής της επιχείρησης», δήλωσε ο κ. Αλεξίου. «Η Alcoa δρα ως καταλύτης και συμβάλλει αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Δίνουμε προτεραιότητα στον επείγοντα χαρακτήρα των άμεσων και αναγκαίων δράσεων μετριασμού των εκπομπών άνθρακα και το EcoLumTM ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ενισχύοντας την αξία των προϊόντων μας.»
Το αλουμίνιο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το χαλκό όσον αφορά στην αγωγιμότητα, στις μηχανικές ιδιότητες και στην αντοχή.
Με τη χρήση αλουμινίου χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα EcoLum, οι πελάτες της Hellenic Cables θα έχουν την ευκαιρία να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές του πεδίου 3, αγοράζοντας υψηλής ποιότητας καλωδιακά προϊόντα με σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.
Το EcoLum παράγεται σε εργοστάσια που τροφοδοτούνται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σήμερα, πάνω από το 80% των μεταλλουργικών εργασιών της Alcoa παγκοσμίως τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτός από τα προϊόντα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα της Alcoa, η εταιρεία έχει χαράξει έναν τεχνολογικό οδικό χάρτη που στοχεύει στην επανεφεύρεση της βιομηχανίας αλουμινίου για ένα βιώσιμο μέλλον και στην υποστήριξη της φιλοδοξίας της για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών έως το 2050.


Latest News

Δύο σταθμών DC ταχείας φόρτισης εγκατέστησε ο ΗΡΩΝ στην Α.Θ.Ε.
Οι εγκατεστημένοι ταχυφορτιστές είναι ήδη διαθέσιμοι μέσω της εφαρμογής ΗΡΩΝ Pulse
![Τουρκία: Μεγάλες βλέψεις για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_turkish_autos-600x352.png)
Τουρκικές βλέψεις για παραγωγή EV [γράφημα]
Η Τουρκία επιδιώκει να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση προσπαθώντας να γίνει πύλη αυτοκινητοβιομηχανιών, εκτός ΕΕ κυρίως, προς την ευρωπαϊκή αγορά

Οι περικοπές πράσινης ηλεκτροπαραγωγής θα αυξάνονται με τη διείσδυση ΑΠΕ
Βασική ευθύνη του ΑΔΜΗΕ είναι η ασφάλεια του συστήματος και με αυτό το κριτήριο χορηγούνται και θα χορηγούνται προσφορές σύνδεσης στα νέα έργα ΑΠΕ

Μπαίνει ο… ήλιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Η συμφωνία της UEFA με την SolarPower
Πώς θα «πρασινίσουν» τα γήπεδα - Στα θρανία οι ομάδες για σεμινάρια από τη SolarPower

Σε ιστορικό χαμηλό οι πάγοι της Αρκτικής – Προειδοποίηση για τον καιρό στο Βόρειο Ημισφαίριο
Ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής βρίσκεται αυτή την περίοδο στη μέγιστη έκτασή του, η οποία όμως έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.
![BYD: Ποιος είναι ο Γουάνγκ Τσουανφού που χτίζει τα όνειρα της Κίνας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_BYD_Ceo_CHUANFU-600x352.png)
Γουάνγκ Τσουανφού: Χτίζει τα Όνειρα της Κίνας με την BYD [γράφημα]
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD του Γουάνγκ Τσουανφού ανακοίνωσε πωλήσεις για όλο το 2024 που ξεπέρασαν αυτές της Tesla

Καμπανάκι IRENA για τις ΑΠΕ - Δεν είναι αρκετές, παρά την αύξηση ρεκόρ το 2024
To συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τις αύξησης παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ προέρχεται από ηλιακά και αιολικά έργα

Η σουηδική Vattenfall θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Γερμανία
Το ένα απο τα δύο πάρκα που θα κατασκευάσει στη Βόρεια Θάλασσα η σουηδική Vattenfall θα είναι δυναμικότητας 980 MW

Τα οφέλη και τα εμπόδια για τη μαζική στροφή στην ηλεκτροκίνηση
Πρόσφατη μελέτη δείχνει πώς η επιλογή EV θα μπορούσε να ενισχύσει τους ιδιοκτήτες, αλλά και την ενεργειακή αυτονομία των πόλεων

Μειώνει τις επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια η γερμανική RWE
Υπάρχει αβεβαιότητα στο επενδυτικό περιβάλλον λέει ο CEO της RWE - Τι σχεδιάζει η εταιρεία