
Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο αύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθεί «όλο το φάσμα των σχέσεων» των δύο χωρών καθώς και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να ενισχυθεί αυτή η σχέση. Διευκρινίζεται επίσης ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι δύο ηγέτες αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα», καταλήγει το κείμενο.
Ο Μαδούρο έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία, μια από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως με τις οποίες διατηρεί σχέσεις η Βενεζουέλα, εν μέσω των σκληρών κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι εμπορικές συναλλαγές Τουρκίας- Βενεζουέλας
Από το 2018 η Τουρκία έχει αυξήσει τις εξαγωγές της στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Το Καράκας, από την πλευρά του, πουλάει χρυσό στην Τουρκία, αν και η ποσότητα δεν έχει ανακοινωθεί.
Τον Απρίλιο οι δύο χώρες υπέγραψαν επτά συμφωνίες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για τις συμφωνίες που αφορούν το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και άλλους τομείς.
Ο Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι θέλει οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών να φτάσουν στο 1,5 δισ. δολάρια ετησίως, από περίπου 850 εκατ. δολάρια που είναι σήμερα.
Ο Μαδούρο δέχτηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση όταν μαζί με τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες δείπνησε στο πανάκριβο εστιατόριο Salt Bae στην Κωνσταντινούπολη, σε μια στάση που έκανε κατά την επιστροφή που από επίσκεψη στην Κίνα το 2018. Οι πολιτικοί αντίπαλοί του λένε ότι ο Μαδούρο έκανε επίδειξη του παρανόμως αποκτηθέντος πλούτου του στο εστιατόριο, που ανήκει στον διάσημο σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ, την ώρα που πολλοί πολίτες της Βενεζουέλας δίνουν μάχη καθημερινά για να εξασφαλίσουν κάτι να φάνε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Ποιος είναι ο πλουσιότερος ηγέτης στον κόσμο - Οι περιουσίες Τραμπ, Πούτιν και Σι
Η περιουσία του πλουσιότερου ηγέτη του κόσμου επισκιάζει τον πλούτο Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ

DBS: Άντλησε 2 δισ δολάρια με έκδοση ομολόγων
Η ζήτηση για την έκδοση των ομολόγων απο τη μεγαλύτερη τράπεζα της ΝΑ Ασίας, συγκέντρωσε 3 δισ. δολάρια

Η βρετανική χαλυβουργία ζητά βοήθεια για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από την κυβέρνηση
Ο κλάδος της χαλυβουργίας δέχθηκε πλήγμα απο τους δασμούς και ζητά μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Σε ανοδική πορεία η Burger King στη Γαλλία
Η Burger King , που ανήκει στον όμιλο Bertrand, διαθέτει σήμερα 550 καταστήματα στη Γαλλία

Διατυπώνει ανησυχίες για την πολιτική δασμών ο Τζέιμι Ντίμον
Ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον που είχε πει «ξεπεράστε το», μιλώντας για την πολιτική δασμών του Τραμπ, αλλάζει γνώμη

Το νέο στοίχημα της Shein - Ποια αγορά θεωρεί Ελ Ντοράντο
«Είμαστε έτοιμοι να πούμε σε μια φανταστική κεφαλαιαγορά», τονίζει ο Ντόναλντ Ταγκ - Η χασούρα, τα κέρδη και η IPO στο Λονδίνο

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές