
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στην 35η Διεθνή Έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) PLMA 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2022 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
Η PLMA είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη παγκοσμίως Διεθνής Έκθεση στον τομέα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, παρουσιάζοντας ό,τι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει ο εν λόγω τομέας. Η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων αφορά τζίρο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων παγκοσμίως, τόσο στα τρόφιμα και ποτά όσο και σε άλλα είδη (π.χ. προϊόντα προσωπικής φροντίδας, απορρυπαντικά, κλπ).
Στη φετινή έκθεση, στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε 380 τ.μ. φιλοξενήθηκαν 26 δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, κυρίως του κλάδου των τροφίμων και ποτών, οι οποίες παρουσίασαν εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα διατροφής.

Η κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας είναι σημαντική για τις ελληνικές εξαγωγές δεδομένου ότι βασικοί κλάδοι, όπως για παράδειγμα αυτός της κονσερβοποιίας, εισφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις εξαγωγές σε όλον τον κόσμο και ταυτόχρονα στηρίζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στη μεταποίηση αλλά και στον πρωτογενή αγροτικό τομέα.
Συγκεκριμένα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Η υποστήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις για να αναπτύξουν την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές τους, αποτελεί προτεραιότητά μας στην Enterprise Greece. Τα προϊόντα ελληνικής διατροφής κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στις παγκόσμιες αγορές, μία τάση που αντικατοπτρίζεται και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας όπου η ανάγκη για νέα προϊόντα, επαφές και ιδέες, μεγαλώνει κάθε χρόνο και περισσότερο.»

Το ενδιαφέρον των ξένων εμπορικών επισκεπτών για τα ελληνικά τρόφιμα είναι πολύ μεγάλο, συντελώντας στο να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1.500 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εξαγωγέων και των επισκεπτών-επαγγελματιών, πολλές από τις οποίες δημιουργούν προοπτικές για περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων και αύξηση των μεριδίων τους στα ράφια των μεγαλύτερων λιανεμπόρων στον κόσμο.
Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Χάγη, κα Κατερίνα Γκίνη και ο Οικονομικός και Εμπορικός Σύμβουλος της Ελλάδας στη Χάγη, κoς Ευάγγελος Δαϊρέτζης, οι οποίοι συνομίλησαν εκτενώς με τους Έλληνες εκθέτες.


Latest News

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025