Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς τα στοιχεία από τις επιμέρους οικονομίες διαφοροποίησαν πολλά χαρτοφυλάκια στην περιοχή, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ινδίας εξέπληξε με την μεγαλύτερου του αναμενομένου αύξηση του επιτοκίου της.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία ενισχύθηκε 0,93% ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 1,15%. Η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα κυβερνητικά στοιχεία.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 1,22% καθώς οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν σημαντικά κέρδη. Η Alibaba σημείωσε άνοδο 8,1% ενώ η Tencent ανέβηκε 4,68% και η NetEase 2,99%.

Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε πτώση 0,7% ενώ ο Shenzhen Component υποχώρησε 0,911%.

Στο μεταξύ, η Reserve Bank of India αύξησε το επιτόκιο επαναγοράς πολιτικής κατά 50 μονάδες βάσης στο 4,9% με άμεση ισχύ. Το επιτόκιο επαναγοράς αναφέρεται στο επιτόκιο με το οποίο η κεντρική τράπεζα δανείζει σε εμπορικές τράπεζες. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση επιτοκίων μεταξύ 25 και 75 μονάδων βάσης.

Μετά την ανακοίνωση, τόσο ο Nifty 50 όσο και ο BSE Sensex στην Ινδία υποχώρησαν περίπου 0,4% έκαστος. Η ρουπία διαπραγματεύτηκε στα 77,6675 ανά δολάριο, πιο αδύναμη σε σύγκριση με επίπεδα κάτω από 77,4 που παρατηρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές