Με βασικό συστατικό τη διστακτικότητα έκλεισε η δεύτερη ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει, έστω και με πολύ χαμηλή συν/κη δραστηριότητα, το θετικό momentum που είχε χτίσει εδώ και δύο εβδομάδες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για το επίπεδο των 865 μονάδων ως ζώνη υποδοχής σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με την αντίσταση να οριοθετείται εν πρώτοις στις 897.

Τηρουμένων των αναλογιών, διεφάνη μια πρώτη αρνητική προεξόφληση στο σύννεφο που έχει το σχήμα της ΕΚΤ, καθώς την Πέμπτη αναμένονται πλην εκπλήξεων οι πρώτες σαφείς οδηγίες της Λαγκαρντ σχετικά με την “αναγκαστική” και ιστορικής σημασίας μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής μιας κεντρικής τράπεζας που επί 12 συναπτά έτη έχει διατηρήσει ακραία μηδενικά επίπεδα επιτοκίου αναφοράς, με το τρέχον μάλιστα να είναι και αρνητικό (-0,50%).

Και αναγνωρίζοντας ότι και οι λοιπές ευρωαγορές δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξες προς το παρόν, ο επενδυτικός φόβος μεγαλώνει για κάποιο σενάριο πιο επιθετικό από ό, τι αρχικά έχει διαμηνύσει η Επικεφαλής.

Ο Τραπεζικός Κλάδος ήταν ο βασικός υπαίτιος της κοκκινίλας, μιας και ο ΔΤΡ υπεραπέδωσε στην πτώση έναντι όλων των υπολοίπων, και προφανώς λόγω στάθμισης και ψυχολογικού αντίκτυπου, τράβηξε νοτιότερα όλο το ταμπλο, με την πλειοψηφία να κλείνουν πτωτικές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News