Με μικρές διακυμάνσεις σε επίπεδο γενικού δείκτη, αλλά και πιο επιθετικές παρεμβάσεις σε επίπεδο τίτλων έκλεισε σήμερα η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παρέμεινε στα τρέχοντα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 893,82 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 63 εκατ. ευρώ.
Για όγδοη ημέρα η αγορά παρέμεινε σε ένα εύρος μεταξύ κυρίως των 890 – 900 μονάδων, καθώς ούτε θέλει να κάνει τη διάσπαση των 900 μονάδων, αλλά ούτε και να πέσει σε επίπεδα που θα ανοίξουν το δρόμο προς τις 870 μονάδες, ακολουθώντας περισσότερο μια παρελκυστική κίνηση εωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής.
Οι αυριανές αποφάσεις της ΕΚΤ
Άλλωστε, η εστίαση παραμένει στις αυριανές αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με την πολιτικής της. Εάν δεν έχουμε κάποια έκπληξη θα υπάρξει ο οδικός χάρτης της μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής μιας κεντρικής τράπεζας που επί 12 συναπτά έτη έχει διατηρήσει ακραία μηδενικά επίπεδα επιτοκίου αναφοράς, με το τρέχον μάλιστα να είναι και αρνητικό (-0,50%).
Διαβάστε ακόμα: Ακόμα πιο επιθετική πολιτική βλέπουν οι αναλυτές
Το momentum δεν είναι θετικό
Πάντως πέραν του παραπάνω, το momentum στην αγορά δεν είναι θετικό, όσο μάλιστα ο γενικός δείκτης δεν επανέρχεται πάνω από τις 895 μονάδες, ενώ η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα συντηρεί ανοιχτό το δρόμο το επίπεδο των 865 μονάδων, ως ζώνη υποδοχής σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με την αντίσταση να οριοθετείται εν πρώτοις στις 897.
Σύμφωνα με την Trader24, τηρουμένων των αναλογιών, διεφάνη μια πρώτη αρνητική προεξόφληση στο σύννεφο που έχει το σχήμα της ΕΚΤ, καθώς την Πέμπτη αναμένονται πλην εκπλήξεων οι πρώτες σαφείς οδηγίες της Λαγκαρντ σχετικά με την “αναγκαστική” και ιστορικής σημασίας μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής μιας κεντρικής τράπεζας που επί 12 συναπτά έτη έχει διατηρήσει ακραία μηδενικά επίπεδα επιτοκίου αναφοράς, με το τρέχον μάλιστα να είναι και αρνητικό (-0,50%). Και αναγνωρίζοντας ότι και οι λοιπές ευρωαγορές δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξες προς το παρόν, ο επενδυτικός φόβος μεγαλώνει για κάποιο σενάριο πιο επιθετικό από ό, τι αρχικά έχει διαμηνύσει η Επικεφαλής.
Η εικόνα στο ταμπλό
Σε επίπεδο τίτλων, η ΓΕΚ Τέρνα ξεχώρισε με το +3,32%, ενώ θετικά συνέβαλαν οι ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Aegean, Motor Oil, Quest, Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.
Από την άλλη, η Βιοχάλκο υποχώρησε κατά 2,84%, με τις Eurobank, Titan, Εθνική και ΔΕΗ να δέχονται σημαντικές πιέσεις. Πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς και Ελλάκτωρ.
Latest News
Έβαλαν πλάτη οι μεγάλοι για το θετικό πρόσημο στο ΧΑ, στο -1% οι τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε αρνητικά αυτήν την εβδομάδα, με τον ΓΔ να σημειώνει πτώση 0,16%, αλλά τον FTSE 25 να κλείνει στο +0,01%. Ο τραπεζικός κλάδος υποχώρησε κατά 1,03%
Goldman Sachs για ΧΑ: Στις 1.475 μονάδες ο πήχης του Γενικού Δείκτη το 2025
Η Goldman Sachs δίνει σύσταση marketweight για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά - Τι λέει για τα μερίσματα
Με βαρίδια η προσπάθεια για τις 1.400 μονάδες στο ΧΑ
Χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων για να μπορέσει το Χρηματιστήριο Αθηνών να διαπεράσει με πειστικότητα τα επίπεδα των 1.400 μονάδων
Μια ανάσα από τις 1.400 μονάδες το ΧΑ - Άλμα άνω του 9% για ΕΛΧΑ
Η πλειονότητα των τίτλων στο χρηματιστήριο Αθηνών εμφάνισε αρκετές αλλαγές στα πρόσημα μέχρι το τέλος που επικράτησαν οι θετικές τάσεις
Συντηρεί τα κέρδη το ΧΑ - Παραμένουν οι επιλεκτικές πιέσεις
Μπορεί να δείχνει το ΧΑ ότι μπορεί να συνεχίσει την αντίδραση που άρχισε χτες, αλλά η ορμή είναι σαφώς χαμηλότερη
Παλεύει μεταξύ πωλητών και αγοραστών το ΧΑ - Στηρίζει η ΕΛΧΑ
Με την αγορά να εξακολουθεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, η εστίαση παραμένει σε συγκεκριμένους τίτλους
Μπαίνει στον FTSE 25 η Optima Bank - Βγαίνει η Autohellas
Οι αλλαγές που ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο οίκος FTSE Russell
Έβγαλε αντίδραση το ΧΑ μετά από το πενταήμερο πρέσινγκ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,31% στις 1.384,60 μονάδες
Συντηρεί τα κέρδη του ΧΑ το άλμα του Τιτάν
Η αγορά προσπαθεί να διαπεράσει τα επίπεδα των 1.380 μονάδων και να βελτιώσει ελαφρώς την αρνητική τεχνική της εικόνα
Αντίδραση μετά τη βουτιά στο ΧΑ - Αγκάθι ο τζίρος
Η αγορά δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι από τις 12 Νοεμβρίου, όταν και άρχισε ένα πολυήμερο πτωτικό σερί