Ο «μπρος – πίσω» βηματισμός στο ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει με τον γενικό δείκτη σήμερα να βρίσκεται σε ήπια ανοδικά εδάφη, αλλά πάντα μέσα στο στενό εύρος των τελευταίων ημερών. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,21% στις 893,65 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 5 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ ούτε θέλει να κάνει τη διάσπαση των 900 μονάδων, αλλά ούτε και να πέσει σε επίπεδα που θα ανοίξουν το δρόμο προς τις 870 μονάδες, ακολουθώντας περισσότερο μια παρελκυστική κίνηση εωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής. Και αυτή η κίνηση αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στο πολύ χαμηλό επίπεδο τζίρου, ο οποίος από την έναρξη του Ιουνίου έχει θυμίζει ημέρες… Αυγούστου.

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ

Και μέχρι αύριο δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με την πολιτικής της. Εάν δεν έχουμε κάποια έκπληξη θα υπάρξει ο οδικός χάρτης της μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής μιας κεντρικής τράπεζας που επί 12 συναπτά έτη έχει διατηρήσει ακραία μηδενικά επίπεδα επιτοκίου αναφοράς, με το τρέχον μάλιστα να είναι και αρνητικό (-0,50%).

Σε επίπεδο τίτλων, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντης ξεχωρίζουν με τα κέρδη των 2,52% και 2,10% αντίστοιχα, ενώ θετικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Eurobank, Coca Cola, Quest, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.  Στον αντίποδα, Jumbo, Πειραιώς και Βιοχάλκο σημειώνουν σημαντικές απώλειες, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Titan, Alpha Bank, Motor Oil και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών