![Τουρκία-Βενεζουέλα: «Ελάτε, τώρα είναι η ώρα» είπε ο πρόεδρος Μαδούρο προς τους Τούρκους επενδυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/MaduroErdogan.jpeg)
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο απηύθυνε σήμερα ηχηρή έκκληση προς Τούρκους επενδυτές στην Άγκυρα, τονίζοντας τα πολλά πλούτη της χώρας του, όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο χρυσός.
Σημειώνοντας ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης έπειτα από «μια χιονοστιβάδα κυρώσεων» που επιβλήθηκαν το 2019 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παρένθεση της πανδημίας, διαβεβαίωσε ότι ανοίγει μια «νέα εποχή».
«Ανακαλύπτουμε νέους πόρους και πολλά πλούτη: καλώ τους επενδυτές από την Τουρκία να έρθουν για εξόρυξη, τουρισμό, τις αλυσίδες εφοδιασμού, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον χρυσό…»
«Ελάτε, τώρα είναι η ώρα!» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η επίσκεψη Μαδούρο στην Άγκυρα έρχεται την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της Αμερικής, που διοργανώνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στην Καλιφόρνια, στην οποία δεν προσκλήθηκε ο αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας.
Με τον ίδιο τρόπο, ο Ερντογάν είχε αποκλειστεί με λίγους ακόμη ηγέτες από τη «Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία» που διοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ο Λευκός Οίκος.
Το 2019, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες στον κόσμο που εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μαδούρο, αφού η Ουάσινγκτον και πολλές δεκάδες χώρες στον κόσμο είχαν αναγνωρίσει τη νομιμότητα του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας.
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Καράκας «τον Ιούλιο».
Οι δύο ηγέτες συνδέονται με μια σειρά από περισσότερες από 50 εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων τριών που υπογράφηκαν σήμερα για τον τουρισμό, τη γεωργία και τις τραπεζικές συναλλαγές.
Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών τριπλασιάστηκε φτάνοντας το ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε τρία χρόνια, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Και η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines εκτελεί επτά εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Καράκας.
Μετά την Άγκυρα, ο Μαδούρο αναμένεται αύριο Πέμπτη να επισκεφτεί την Αλγερία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Orange: Βήματα για ευρωπαϊκή κυριαρχία αλλά και συνεργασία με τη Starlink](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_orange_Heydeman_Christel-600x352.png)
Θέλουμε ανεξαρτησία στους δορυφόρους αλλα συνεργαζόμαστε και με τη Starlink, λέει η CEO της Orange
Η Orange παρουσίασε για το 2024, έσοδα 40,2 δισ. ευρω και καθαρά κέρδη 2,9 δισ. ευρώ - Εφτασε πλέον τα 160 εκατ. πελάτες σε Αφρική και Μέση Ανατολή
![Shein – Temu: Τι οδήγησε σε πτώση πωλήσεων – Ο ρόλος Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trump_temu_shein-600x352.png)
Τι οδήγησε σε πτώση πωλήσεων Shein και Temu - Ο ρόλος Τραμπ
Τι συνέβη με το ψυχολογικό όριο των Αμερικανών στις online αγορές - Η κατάργηση του de minimis για Shein - Temu
![Unilever: Τριπλή είσοδος στο Χρηματιστήριο η Ben & Jerry’s](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/Captureεξω1-600x444.png)
Η Ben & Jerry’s μπαίνει σε τρία... χρηματιστήρια - Το σχέδιο της Unilever
Δεν κάλυψε τις προσδοκίες σε πωλήσεις η Unilever - Τριπλή είσοδος στο Χρηματιστήριο η Ben & Jerry’s
![Porsche: Σχέδιο 1.900 απολύσεων έως το 2029](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/Porsche-600x338.jpeg)
«Γκάζι» πατά η Porsche για 1.900 απολύσεις έως το 2029
Οι θέσεις εργασίας στην Porsche εξακολουθούν να είναι διασφαλισμένες μέχρι το 2030, ενώ θα ανακοινωθεί σχέδιο εθελούσιων αποχωρήσεων
![Δείκτης Τιμών Παραγωγού: Υψηλότερα από το αναμενόμενο στις ΗΠΑ τον Ιανούαριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/plithorismos-600x328.jpg)
«Τσίμπησε» και ο πληθωρισμός χονδρικής των ΗΠΑ τον Ιανούαριο
Η αύξηση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού τροφοδοτήθηκε από την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας
![Shiseido: «Βουτιά» για τον ιαπωνικό κολοσσό – Ποιους παρασέρνει στα… βαθιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_Shiseido_Uotani_Masahiko-600x352.png)
«Βουτιά» για τη Shiseido - Ποιους παρασέρνει στα... βαθιά
Ποια είναι τα σχέδια ανάκτησης κερδοφορίας για την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο - Τα brands της Shiseido
![Bloomberg: Πόσο θα κοστίσουν στην Ευρώπη οι σχεδιασμοί Τραμπ για την Ουκρανία – Τα 3 σενάρια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_ukraine_talks-600x352.png)
Πόσο θα κοστίσει στην Ευρώπη η ειρήνη Τραμπ στην Ουκρανία - Τα 3 σενάρια
Το καλύτερο, το χειρότερο και το βασικό σενάριο για το κόστος που θα κληθεί να επωμιστεί η ΕΕ - Η ανάλυση του Bloomberg
![Βρετανία: Απρόσμενη ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο – Αδύναμος ο ιδιωτικός τομέας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/revees-600x400.jpg)
Βρετανία: Απρόσμενη ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο – Αδύναμος ο ιδιωτικός τομέας
Η αύξηση του ΑΕΠ της Βρετανίας τροφοδοτήθηκε από τις δημόσιες δαπάνες
![Commerzbank: Μειώνει κατά 3.900 τις θέσεις εργασίας – Η ανανεωμένη στρατηγική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/orlopp-600x389.jpg)
Commerzbank: Μειώνει κατά 3.900 τις θέσεις εργασίας – Η ανανεωμένη στρατηγική
Το σχέδιο της Commerzbank για να αποθαρρύνει την UnitCredit
![Goldman Sachs: Τι σημαίνει για την οικονομία της Ευρώπης η ειρήνη στην Ουκρανία – Τα 2 σενάρια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/eu-ukraine-600x400.jpg)
Πόσο θα επηρεάσει την Ευρώπη η ειρήνη στην Ουκρανία - Τα 2 σενάρια της Goldman
Τι αναφέρει η Goldman Sachs για τις επιδράσεις της κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία - Πόσο θα επηρεάσει την Ευρώπη