
Συμφωνία ορόσημο για την υιοθέτηση της κορυφαίας στον κλάδο πλατφόρμας ψηφιοποίησης και απανθρακοποίησης του ABS, με σκοπό την υποστήριξη της στρατηγικής βιωσιμότητας της Capital, υπέγραψαν ο ABS και η Capital Ship Management («Capital»).
My Digital Fleet
Το My Digital Fleet του ABS είναι η μόνη προσαρμόσιμη πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνων που ενοποιεί, με απρόσκοπτο τρόπο, τα δεδομένα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για την πραγματοποίηση βιώσιμων λειτουργιών και τη μείωση λειτουργικών κινδύνων. Τα περιβαλλοντικά δεδομένα παρέχουν εικόνα για τον αντίκτυπο των καθημερινών αποφάσεων στο αποτύπωμα άνθρακα ενός πλοίου και επιτρέπουν την αναγνώριση των επιλογών βελτίωσης για έναν βιώσιμο στόλο. Τα επιχειρησιακά αυτά δεδομένα παρέχουν αξιόπιστες γνώσεις για τη βελτίωση της απόδοσης των καυσίμων, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του πλοίου.
Ταξίδι αειφορίας
«Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε την Capital στο ταξίδι προς την αειφορίας. Το My Digital Fleet έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τους πλοιοκτήτες και τους φορείς που βλέπουν μπροστά, όπως η Capital, για την εκπλήρωση των στόχων τους με σκοπό την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, την ψηφιοποίηση και την υλοποίηση ευρύτερων στόχων βιωσιμότητας. Μέσω προηγμένων αναλύσεων, η πλατφόρμα παρέχει πρωτοφανή επίπεδα λεπτομέρειας για την περιβαλλοντική και επιχειρησιακή απόδοση ενός μεμονωμένου πλοίου ή ολόκληρου στόλου, επιτρέποντας τη λήψη προληπτικών αποφάσεων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα καθημερινά, δήλωσε ο Paul Sells, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ABS Digital Solutions LLC.
«Στην Capital, επιδιώκουμε οι ψηφιακές τεχνολογίες να χρησιμοποιούνται σε κάθε πλευρά των εργασιών μας με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας καθώς και την επίτευξη των στόχων απαλλαγής από εκπομπές άνθρακα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα εφαρμόσουμε την πλατφόρμα ψηφιοποίησης και απανθρακοποίησης My Digital Fleet του ABS», δήλωσε ο Νικόλαος Βαπόρης, Τεχνικός Διευθυντής της Capital.
Η συμφωνία αποτελεί την πιο πρόσφατη επένδυση της Capital με στόχο την απανθρακοποίηση των λειτουργιών της, ακολουθώντας την πρόσφατη ανακοίνωση για τη διασφάλιση πληροφοριών του ABS και την αναγνώριση επενδύσεων σε τεχνολογίες απανθρακοποίησης στις νέες της παραγγελίες σε δεξαμενόπλοια μεσαίας εμβέλειας.


Latest News

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων