Η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι σταματά την πώληση νέων προϊόντων της στη ρωσική αγορά, αμέσως μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Bloomberg, η θέση αυτή αλλάζει και πλέον η αμερικανική εταιρεία «θα μειώσει σημαντικά» τις δραστηριότητές της επί ρωσικού εδάφους.

Απώλεια θέσεων εργασίας

Παρόλα αυτά η Microsoft δηλώνει ότι θα τιμήσει τα συμβόλαιά της στη χώρα, αλλά το μειωμένο αποτύπωμά της θα επηρεάσει τις θέσεις περίπου 400 εργαζομένων εκεί. Μάλιστα, στη δήλωση που δόθηκε στο Bloomberg η εταιρεία τονίζει ότι «εργάστηκε στενά» με το προσωπικό που θα επηρεαστεί ώστε να παρασχεθεί η σχετική υποστήριξη.

Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό από ποιους τομείς θα προέρχονται οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν. Επίσης, αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι το μέγεθος του προσωπικού που απασχολείται από τη Microsoft στη Ρωσία.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων

Η Microsoft ακολουθεί το παράδειγμα άλλων «μεγάλων» της τεχνολογίας, οι οποίοι απέσυραν μέρος των δραστηριοτήτων τους από τη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Η IBM είχε αναστείλει τη λειτουργία της εκεί τον Μάρτιο αλλά πλέον τις τερματίζει οριστικά, ενώ η SAP είχε ανακοινώσει από τον Απρίλιο ότι πρόκειται σταδιακά να αποσυρθεί πλήρως από τη χώρα.

Άλλες εταιρείες όπως η Amazon και η Apple έχουν περιορίσει μέρος ή το σύνολο των πωλήσεών τους στη Ρωσία.

Η μικρή σημασία της Ρωσίας

Πάντως, η… θυσία που κάνει η Microsoft αποχωρώντας από τη ρωσική αγορά δεν είναι τόσο μεγάλη. Τον περασμένο Μάρτιο η αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι δραστηριότητες εκεί αντιπροσώπευαν μόλις το 1% των εσόδων, ενώ η τοπική επιχείρηση είχε μειωμένο κύκλο εργασιών σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή