Μετά από 25 (!) εναλλαγές προσήμου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά θετικός, επιδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έντονη ανασφάλεια του επενδυτικού κοινού να τοποθετηθεί καθαρά υπέρ κάποιας κατεύθυνσης, τουλάχιστον στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Και συνυπολογίζοντας την -για άλλη μια συνεδρίαση- χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, συνάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα ότι η αγορά περιμένει κάποιον καταλύτη που θα μπορέσει να δώσει κάποια ώθηση.

Ωστόσο, σε τεχνικό επίπεδο και αναλύοντας με λίγο μεγαλύτερη λεπτομέρεια, η σημερινή συνεδρίαση έδωσε σήμα short σε κοντό χρόνο, καθώς τα υψηλά ημέρας στις 896 μονάδες ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την προχθεσινή πτωτική διάσπαση του απερχόμενου ανοδικού momentum.

O δρόμος για τις 865 μονάδες παραμένει ανοιχτός, και η αρνητική έκπληξη ήρθε από τη μετοχή της ΔΕΗ, που παραμένοντας έντονα πιεσμένη όλο αυτό το διάστημα έχασε και τα ψυχολογικής σημασίας 6 ευρώ (χαμηλό ημέρας 5,83), και μάλιστα με ισχυρό τζίρο σχετικά με τις λοιπες δεικτοβαρείς, αφήνοντας υπόνοιες για τα 5,20, όντας σε ζώνη υπερπώλησης με αρνητικό κλίμα.

Κατά τα λοιπά, αίσθηση προκάλεσε η συμπεριφορά τόσο των μετοχών του ομίλου ΓΕΚ, όσο και των εισηγμένων ομολογιών τους, με έντονη μεταβλητότητα και ισχυρό αγοραστή, που τουλάχιστον στην Τέρνα έβγαινε ακόμα και πάνω από τα -νέα, πλέον- ιστορικά της υψηλά.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι αναμένουμε σήμερα τις επίσημες τοποθετήσεις της ΕΚΤ δια στόματος Λαγκάρντ σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές ως προς τη νομισματική πολιτική της, ειδικότερα δε την ένταση αυτών των αλλαγών, με επικρατέστερο το σενάριο μιας ήπιας αναστολής του προγράμματος επαναγοράς ώστε να εισέλθει ομαλά σε περιβάλλον μη μηδενικών επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News