Ήπια πτωτικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν και την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,31 στις 891,07 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει στα 5 εκατ. ευρώ.

Σαφώς η αγορά, όπως όλη την εβδομάδα, αναμένει τις αποφάσεις πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες θα επιβεβαιώσουν την προοπτική αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.  Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι το πόσο επιθετική θα είναι η πολιτική της κατά τους επόμενους μήνες, καθότι ορισμένοι αναλυτές έχουν αλλάξει τις εκτιμήσεις τους, «ποντάροντας» σε μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων το αργότερο τον Σεπτέμβριο.

Αναπροσαρμογή

Έτσι οι αγορές αναπροσαρμόζονται σε αυτήν την προοπτική. Οι αγορές ομολόγων έχουν επανεκτιμήσει τους διάφορους κινδύνους που συνδέονται με την αύξηση του κόστους δανεισμού, ανεβάζοντας τα spread, ενώ από την άλλη, τα μεγέθη των τραπεζών αναμένεται να βελτιωθούν το επόμενο διάστημα, ειδικά στο μέτωπο των επιτοκιακών εσόδων.

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως στις Πειραιώς, Alpha Bank, Aegean, Coca Cola, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ, ενώ αρνητικά κινούνται οι Eurobank, Jumbo, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Quest. Από την άλλη, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών