
Κατά πλειοψηφία, μόνο από τη ΝΔ, ψηφίσθηκε επί της αρχής και το σύνολο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα» στην Ολομέλεια.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανέφερε πως το νομοσχέδιο αυτό «αλλάζει το σύστημα αξιολόγησης. Αλλάζει τον μηχανισμό της στοχοθεσίας. Εφαρμόζει κίνητρα προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερη η αξιολόγηση των δομών. Εισάγει έναν καινούργιο θεσμό, έναν σύμβουλο για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού. Και εισάγει το μπόνους παραγωγικότητας, ενώ ταυτόχρονα φέρνει διατάξεις οι οποίες ολοκληρώνουν την ακεραιότητα του συστήματος των μετακλητών υπαλλήλων»
Σήμερα, είπε ο υπουργός, έχουμε ένα σύστημα που διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020 δεν παράγει κανένα χρηστικό αποτέλεσμα αφού το 97,61% των υπαλλήλων κρίνεται από άριστο ως επαρκές!
Απέρριψε την κριτική ότι την αξιολόγηση θα την κάνουν στελέχη που δεν έχουν κριθεί από το ΑΣΕΠ, αντιτείνοντας ότι και σήμερα αυτοί που αξιολογούν με το υφιστάμενο σύστημα είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι. Στο επιχείρημα ότι οι δομές είναι υποστελεχωμένες ή υποχρηματοδοτούμενες, ο υπουργός παρατήρησε πως αυτά τα προβλήματα στον δημόσιο τομέα υπήρχαν και πριν τρία χρόνια, αλλά αξιολογήσεις γινόντουσαν. Υποψιάζομαι, είπε ο κ. Βορίδης, πως «η αριστερή αντιπολίτευση στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να υπάρχει πραγματική αξιολόγηση».
Εμείς, εξήγησε ο υπουργός , με το νομοσχέδιο αυτό μετακινούμε το βάρος της αξιολόγησης από τη βαθμολογία στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων. Ο βασικός στόχος, δεν είναι η τιμωρία αλλά να αναδείξουμε τα περιθώρια βελτιώσεως. Δημιουργείται στην εργασιακή κοινότητα μια διαλεκτική. Για πρώτη φορά το σύστημα στοχοθεσίας συνδέεται με τα σχέδια δράσης των υπουργείων και δημιουργείται μία ανατροφοδοτική διαδικασία ανά οργανική μονάδα με στόχο αυτή να είναι συναινετική. Για το πριμ απόδοσης, ο υπουργός ανέφερε πως αποτελεί πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης η ανατροπή του κλίματος εξισωτισμού που έχει επιβληθεί στη δημόσια διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.