Σε αρνητική τροχιά βρίσκεται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας τις ανησυχίες που αποτυπώνονται και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας για την οικονομία. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,44% στις 873,91 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Προβληματισμός

Το στοιχεία της αύξησης του τζίρου, μετά από ένα δεκαήμερο σημαντικής πτώσης, σε μια πτωτική συνεδρίαση προβληματίζει τους αναλυτές σήμερα, καθώς είναι στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμη κύμα risk off στην αγορά. Αποστροφή κινδύνου κυρίως από τα ξένα χαρτοφυλάκια, που προσπαθούν να βρουν περισσότερο αμυντικές θέσεις, έως ότου διαφανεί η αποτελεσματικότητα των τελευταίων αποφάσεων της ΕΚΤ.

Αυτό άλλωστε που απασχολεί περισσότερο τις αγορές είναι το κατά πόσο αυτές οι ήπιες παρεμβάσεις της ΕΚΤ, λήξη του προγράμματος αγοράς τίτλων και δέσμευση για αύξηση του επιτοκίου, καταφέρουν και θέσουν υπό έλεγχο τις πληθωριστικές πιέσεις. Αλλά ακόμη και με μεγαλύτερες παρεμβάσεις, είναι αβέβαιο το κατά πόσο η ΕΚΤ ελέγξει τον πληθωρισμό χωρίς να επηρεάσει την ανάπτυξη.

Οι τίτλοι

Σε αυτό το πλαίσιο, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ και Quest σημειώνουν ισχυρές απώλειες, ενώ σημαντικές είναι και οι πιέσεις σε Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Coca Cola, Aegean, Motor Oil, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ. Μόνο ο Σαράντης, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, κινείται σε θετικά εδάφη, καταγράφοντας κέρδη 1,65%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών