
Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής τη χώρα. Ήδη, η κακοκαιρία Genesis που σαρώνει τη χώρα έχει προκαλέσει προβλήματα στα βόρεια κυρίως της χώρας, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στη δυτική Μακεδονία, την Ξάνθη, τα νησιά του Ιονίου και τη Στερεά Ελλάδα.
Η Πολιτική Προστασία και όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή. Μάλιστα, στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, εστάλησαν ήδη από χθες μηνύματα μέσω του συστήματος 112 για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.
Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία
Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες:
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:
2. Την Παρασκευή (10-06-2022)
α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β. Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.
3. Το Σάββατο (11-06-2022)
α. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.
Ορμητικός χείμαρρος στην Ξάνθη
Η Genesis χτυπά από το πρωί και την πόλη της Ξάνθης. Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που κατέγραψε διερχόμενος οδηγός από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξάνθης – Σταυρούπολης, όπου τα νερά κατέβαιναν ορμητικά πάνω στο οδόστρωμα, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.
Χωρίς ρεύμα η Πάτρα
Χωρίς ρεύμα είναι από τις 10:00 πολλές περιοχές στην Πάτρα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν προκαλέσει μικροπροβλήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εντοπίστηκε βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην συμβολή της Κωνσταντινουπόλεως με την Σαρανταπόρου.
Βγήκε η θάλασσα στην στεριά στην Αμφιλοχία
Η κακοκαιρία χτύπησε και την Αμφιλοχία, όπου η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Αμβρακικού και η θάλασσα να γίνει ένα με τη στεριά το πρωί της Παρασκευής.
Μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες λόγω της κακοκαιρίας, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από φερτά υλικά σε φρεάτια. Πυροσβέστες έδιναν «μάχη» να βγάλουν τα σκουπίδια και να ξεβουλώσουν με τα χέρια τα φρεάτια ώστε να τραβήξουν τα νερά πριν δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα από πλημμύρες.


Latest News

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»