
«Συνασπισμό για την προστασία των ωκεανών» δημιούργησαν εννέα χώρες της αμερικανικής ηπείρου που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, από την Αλάσκα ως την Παταγονία, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Χιλή.
«Οι ωκεανοί (…) διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο πρόεδρος της Χιλής Γκάμπριελ Μπόριτς στη διάρκεια της υπογραφής της συμφωνίας, στο περιθώριο της Συνόδου της Αμερικής που διεξάγεται στο Λος Άντζελες, στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνεται η προστασία του περιβάλλοντος.
Οι ηγέτες της Κολομβίας, του Περού, της Κόστα Ρίκα, του Ισημερινού και του Παναμά καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών του Καναδά και του Μεξικού και ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου για το Κλίμα, ο Τζον Κέρι, συνυπέγραψαν την πρωτοβουλία αυτή.
«Να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας»
«Πρέπει να εργαστούμε καλύτερα για να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας διότι τα θαλάσσια είδη δεν γνωρίζουν σύνορα», δήλωσε ο Ροντρίγο Τσάβες πρόεδρος της Κόστα Ρίκα.
Η συμφωνία αυτή προβλέπει τη δημιουργία προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών από τον Καναδά ως τη Χιλή. Πρόκειται για οριοθετημένους χώρους, νομικά αναγνωρισμένους, για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.
Στους χώρους αυτούς θα προστατεύονται μοναδικά θαλάσσια είδη, θα αυξάνονται οι τουριστικές ευκαιρίες και θα προωθείται η βιώσιμη ανάπτυξη των παράκτιων κοινοτήτων, εξήγησε το υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής.
Η Χιλή στηρίζει μια πρωτοβουλία που έχει στόχο ως το 2030 να θέσει υπό προστασία το 30% της επιφάνειας των ωκεανών.


Latest News

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030