Η Ουκρανία έχει δημιουργήσει δύο «διαδρόμους» μέσω της Πολωνίας και της Ρουμανίας για να εξάγει σιτηρά και να αποτρέψει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση, αν και προβλήματα (bottlenecks) στο δίκτυο της αλυσίδας εφοδιασμού προκαλούν επιβράδυνση, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κιέβου.

Ο Ντμίτρο Σενίκ είπε ότι η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια κινδυνεύει επειδή η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε σταματήσει τις εξαγωγές σιτηρών του Κιέβου στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας εκτεταμένες ελλείψεις και εκτίναξη των τιμών.

Η Ουκρανία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιτηρών στον κόσμο και λέει ότι υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών που είναι αποθηκευμένοι σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία, τα οποία προσπαθεί να εξάγει μέσω οδικών, ποταμών και σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η Ουκρανία βρισκόταν σε συνομιλίες με τα κράτη της Βαλτικής για την προσθήκη ενός τρίτου διαδρόμου για τις εξαγωγές τροφίμων, είπε ο Σενίκ.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πόσο σιτηρά έχουν ήδη μετακινηθεί ή θα μετακινηθούν μέσω αυτών των δρομολογίων.

«Αυτές οι διαδρομές δεν είναι τέλειες γιατί δημιουργούν ορισμένα σημεία συμφόρησης, αλλά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τις αναπτύξουμε», είπε στο Reuters στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής για την ασφάλεια της Ασίας στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»