«Χαρακτήρα» έδειξαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς κατάφεραν να ελέγξουν την πτώση τους, με εξαίρεση τον S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος σημείωσε απώλειες άνω του 3%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng αν και βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση, τελικά έκλεισε με μικρές διακυμάνσεις, παρά την πίεση από το -2% της Alibaba. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,44% ενώ ο Shenzhen Component έχασε 1,25%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,32% καθώς οι μετοχές του ομίλου SoftBank Group υποχώρησαν περισσότερο από 2%, ενώ ο δείκτης Topix έχασε 1,19%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε 0,46%.

Μετατόπιση κεφαλαίων

Στην Αυστραλία όμως το sell off των δυτικών αγορών επέδρασε καταλυτικά. Ο S&P/ASX 200 επέστρεψε μετά από χθεσινή αργία με απώλειες 3,55%.

«Βλέπουμε μια ισχυρή μετατόπιση κεφαλαίων μακριά από περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο, λόγω του κινδύνου ύφεσης», ανέφερε ο ο Tapas Strickland, διευθυντής οικονομικών της National Australia Bank, εκτιμώντας ότι βλέπει τη Federal Reserve να υποχρεώνεται σε μια ενέργεια τύπου Volcker, του πρώην επικεφαλής της Fed, o οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αύξησε τα επιτόκια κοντά στο 20% προκειμένου να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές