Σε επικίνδυνα τεχνικά μονοπάτια βάζουν πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο οι πωλητές, καθώς το οδηγούν όλο και πιο κοντά στο ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 4,64% στις 822,54 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις τζίρος, επιβεβαιώνει τον συνωστισμό στην έξοδο κινδύνου για πολλά χαρτοφυλάκια που προσπαθούν να μείνουν εκτός αγορών έως ότου ξεπεραστεί η κρίση που έχει έλθει με την μεγάλη αλλαγή της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών. Ουδείς άλλωστε γνωρίζει τις δευτερογενείς επιπτώσεις των παρεμβάσεων των δύο μεγάλων κεντρικών τραπεζών στο πλαίσιο της καταπολέμησης του επίμονου πληθωρισμού, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων που μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Η κεφαλαιοποίηση

Η κεφαλαιοποίηση στο ΧΑ πλέον βρίσκεται στα επίπεδα των 60 δισ. ευρώ, επαναφέροντας τις ανησυχίες για το πόσο υστερεί η αγορά σε σχέση με τις επιδόσεις των εισηγμένων. Άλλωστε τόσο ο γενικός δείκτης όσο και ο FTSE 25 χάνουν και τις τελευταίες στηρίξεις πριν δοκιμάσουν τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου. Και αυτό, την ώρα που τόσο οι διεθνείς συνθήκες όσο και η αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου λόγω της τουρκικής ρητορικής παραμένουν δύο βασικοί ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάληψη ρίσκου στην αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Λάμδα, Alpha Bank, Quest, Εθνική, Eurobank, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ, σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 5%, ενώ ισχυρές είναι οι πιέσεις που δέχονται και οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Coca Cola και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών