Ισχυρές απώλειες σημειώνει το ελληνικό χρηματιστήριο, ενσωματώνοντας με χρονοκαθυστέρηση το άκρως αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές διεθνώς, λόγω των εκτιμήσεων πλέον για παγκόσμια ύφεση. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 2,80% στις 838,43 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης προσπαθεί να κρατηθεί στη ζώνη των 850 μονάδων, προκειμένου να ανακόψει την επιτάχυνση της πτώσεις προς τα χαμηλά του Μαρτίου, ήτοι λίγο κάτω από τις 800 μονάδες. Για να το πετύχει αυτό μέχρι στιγμής έχει επιστρατεύσει αρκετές δυνάμεις, όπως αυτό φαίνεται και στον τζίρο της αγοράς, με τα ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα να εγείρονται πλέον ηχηρά.

Τεχνικά, ο γενικός δείκτης πρέπει να κρατήσει τις 840 μονάδες, το τελευταίο προπύργιο το οποίο αν χαθεί ο στόχος, τότε η ζώνη των 800 μονάδων είναι προ των πυλών. Οι πωλητές έχουν το προβάδισμα, με τις 2.050 μονάδες στον FTSE 25 να είναι το τελευταίο προπύργιο στήριξης, η διάσπαση του οποίου θα τεστάρει τις 2.000 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Τιτάν, Μυτιληναίος, Eurobank, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή σημειώνουν ισχυρές απώλειες άνω του 3%, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται και οι Λάμδα, Aegean, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών