Οι πωλητές έχουν πάρει για τα καλά τα ηνία στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς οι αγοραστικές κινήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο, εν μέσω έντονης επενδυτικής ανασφάλειας. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,06% στις 821,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 33 εκατ. ευρώ.

Κλίμα ανάλογο των ευρωπαϊκών αγορών

Το κλίμα δεν διαφέρει από αυτό που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επίσης βρίσκονται σε καθεστώς ισχυρών πιέσεων, υπό το βάρος της αβεβαιότητας της μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής των δύο μεγάλων κεντρικών τραπεζών στο πλαίσιο της καταπολέμησης, ή έστω της προσπάθειας για κάτι τέτοιο με τα αναλογικά μέσα του ασύμμετρα υψηλού πληθωρισμού.

Αν «χαθούν» οι στηρίξεις…

Εάν χάσει τώρα ο γενικός δείκτης και τις μικρές στηρίξεις που έχει στις 820 και 810 μονάδες, τότε θα δοκιμάσει και πάλι τη ζώνη των 800 μονάδων. Αν τώρα χάσει και αυτά τα επίπεδα θα δούμε και πάλι μία κίνηση σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, ενδεχομένως τα χαμηλά του Μαρτίου. Ίσως όμως στο ενδιάμεσο ενεργοποιηθεί κάποιο αγοραστικό σήμα, με πρώτο στόχο την περιοχή των 850 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων

Στο επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο σημειώνουν ισχυρές απώλειες άνω του 3%, ενώ σημαντικά πιέζονται και οι Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Λάμδα, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος. Σημαντική είναι και η πτώση σε ΟΛΠ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Σαράντης και ΑΔΜΗΕ, ενώ η Coca Cola είναι στο +0,98% και η Τέρνα Ενεργειακή στο +1,12%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών