Η χθεσινή ανοδική αντίδραση του ΧΑ, όπως και των λοιπών ευρωαγορών εξάλλου, ως αντιστάθμισμα του sell off της Τρίτης, ήρθε δυστυχώς με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, κάτι που αφενός επιδεικνύει τη διστακτικότητα που παραμένει στις τάξεις των επενδυτών, αφετέρου επιβεβαιώνει τον κανόνα της δευτερεύουσας κίνησης κόντρα στην κύρια τάση, που προς το παρόν επιβεβαιώνεται πτωτική.

Ωστόσο, το κέρδος από αυτήν τη συμπεριφορά είναι ότι πλέον ο τρέχων σχηματισμός είναι ισχυρός, και επακόλουθα η έξοδος από οποιεσδήποτε θαρραλέες αγοραστικές προσπάθειες είναι καθαρή και κάτω από 810 σε κλείσιμο ημέρας, με δεδομένο ότι μια επιστροφή έως και τις 813 είναι ανεκτή για επιβεβαίωση κάποιου ασθενούς αγοραστικού σήματος, με πρώτο στόχο την περιοχή των 850 μονάδων.

Ο καταλύτης τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι προφανώς η μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής των δύο μεγάλων κεντρικών τραπεζών στο πλαίσιο της καταπολέμησης, ή έστω της προσπάθειας για κάτι τέτοιο με τα αναλογικά μέσα του ασύμμετρα υψηλού πληθωρισμού.

Τα χαρτιά που δικαιούνται της προσοχής μας αυτό το διάστημα είναι εκείνα που έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα, ώστε να μειωθεί ο αναληφθησόμενος κίνδυνος, όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ενώ έχουμε τα μάτια μας και σε μικρά διαμάντια που καίγονται στο ταμπλό αυτές τις ημέρες όπως ΚΡΙ, ΚΑΡΕΛ, ΕΥΔΑΠ κ.α.

Η ΔΕΗ είναι μια κατηγορία από μόνη της, καθώς έχει υποστεί σημαντικότατες και άδικες απώλειες, στο πλαίσιο μιας γενικότερης φημολογίας για το τί μέλλει γενέσθαι στον κλάδο, με τη ΓΕΚ Τέρνα να μαστίζεται από φήμες για “προδοσία” από τους Αυστραλούς του Macquarie.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News