
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς πήραν τη σκυτάλη από τη μεγάλη πτώση της Wall Street, αλλά και αποτύπωσαν τις ανησυχίες για τις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής των περισσοτέρων κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως.
Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,64%, καθώς οι μετοχές του ομίλου SoftBank Group υποχώρησαν κοντά στο 4%. Ο δείκτης Topix έχασε 1,54%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,53%.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng, ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,78%, με τις μετοχές της ασφαλιστικής εταιρείας AIA να κερδίζουν περισσότερο από 2%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα ενώ το Shenzhen Component κέρδισε 0,129%.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε 1,86%.
«Εξακολουθούμε να διατηρούμε την overweight στάση μας για τις μετοχές έναντι των ομολόγων», δήλωσε ο Suresh Tantia, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής στην Credit Suisse.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις, επειδή αυτή τη στιγμή οι αγορές είναι πολύ ασταθείς, διαπραγματεύονται με βάση τη ροή ειδήσεων και με βάση τις προσδοκίες της Fed, αλλά στα τρέχοντα επίπεδα, δεν έχει νόημα να συνεχίζονται οι πωλήσεις. Νομίζω ότι μόλις σταθεροποιηθούν οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε ανάκαμψη στην αγορά μετοχών», πρόσθεσε.
Κάνει τη διαφορά η Τράπεζα της Ιαπωνίας
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan) έκανε τη διαφορά σήμερα και ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει την εξαιρετικά διευκολυντική νομισματική πολιτική της. Η απόφαση της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας έρχεται σε έντονη αντίθεση με εκείνη των άλλων κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, οι οποίες προχώρησαν σε αυξήσεις των επιτοκίων αναφοράς.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η απόφαση της ΒοJ είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης ότι ο πληθωρισμός τροφοδοτείται κυρίως από τις πιέσεις του κόστους και λιγότερο από τη ζήτηση. Οι διαταραχές που προκαλούνται από την πολιτική μηδενικού Covid της Κίνας και ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχουν επίσης συμβάλει στις πληθωριστικές πιέσεις.


Latest News

Ανέκαμψαν οι ασιατικές αγορές, ισχυρή η ώθηση από την Κίνα
Ικανοποίηση στα ασιατικά χρηματιστήρια από τους στόχους για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό της Κίνας

Πτωτικά το πετρέλαιο με καταλύτες δασμούς και αύξηση της παραγωγής από ΟΠΕΚ+
Ωθηση προς τα κάτω έδωσε στο πετρέλαιο η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή - Ανησυχία και για τους δασμούς Τραμπ

Αδύναμη να αντιδράσει η Wall Street, φοβίζει ο εμπορικός πόλεμος - «Φλέρταρε» με διόρθωση ο Nasdaq
Η Wall Street βρίσκεται σε διαδικασία αποτίμησης των νέων δασμών 25% στον Καναδά και το Μεξικό

Σε χαμηλό έξι μηνών το Brent
Εξέπληξε τις αγορές ο ΟΠΕΚ - Οι «αλχημείες» Τραμπ στο πετρέλαιο

Χρηματιστηριακά παιχνίδια «δείχνει» η Hershey για τις τιμές του κακάο
Οι υψηλές απαιτήσεις περιθωρίου κέρδους στην προθεσμιακή αγορά κακάο της ICE έδιωξαν τους εμπορικούς παίκτες

Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Οι αμερικανικοί δασμοί σε Καναδά, Μεξικό και Κίνα που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα οδήγησαν πτωτικά τις αποδόσεις

Sell off στη Γερμανία έφερε ο Τραμπ - Βουτιά σε όλες τις αγορές της Ευρώπης
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον περασμένο Αύγουστο

Κέρδη για το χρυσό φέρνουν οι δασμοί Τραμπ
Ανοδικά ο χρυσός - Πτωτικά το δολάριο

Άντεξαν και σήμερα οι 1.600 μονάδες στο ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,35% στις 1.602,15 μονάδες - Έντονη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Συνεχίζονται και σήμερα οι κλυδωνισμοί στη Wall Street - Στο επίκεντρο οι δασμοί
Η Wall Street βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε διαδικασία αποτίμησης των νέων δασμών