
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κοινού στην μεγάλη διαδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα στο Λονδίνο κατά της εκτίναξης του κόστους ζωής και της έλλειψης αποτελεσματικών μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης Τζόνσον.
Μετά από πορεία στο κέντρο, οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από το κοινοβούλιο. Οι αρχές έχουν αναπτύξει μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις για να μην υπάρξουν φασαρίες ή επεισόδια. Ωστόσο, η κυκλοφορία στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας γινόταν με μεγάλη δυσκολία.
«Αξίζουμε περισσότερα» ήταν ο γενικός τίτλος της διαδήλωσης που είχε την στήριξη πολλών οργανώσεων, συνδικάτων και βέβαια των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως των Εργατικών.
When working people stand together.
Fight together.
Take action together.
Organise together
We WIN together.
Thank you for coming today in your thousands!#DemandBetter pic.twitter.com/dHiQrX2OYS
— Trades Union Congress (@The_TUC) June 18, 2022
«Οι τιμές έχουν ανέβει στον ουρανό, ενώ τα μπόνους των διοικητικών στελεχών έχουν ανέβει και πάλι σημαντικά. Όλοι οι εργαζόμενοι αξίζουν να λαμβάνουν αρκετά χρήματα για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής, όμως οι Βρετανοί εργαζόμενοι υποφέρουν απέναντι στην μεγαλύτερη και πιο απότομη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους στην σύγχρονη ιστορία» ανέφερε στην ομιλία του η γενική γραμματέας του κορυφαίου συνδικάτου TUC, Φράνσις Ο Γκρέιντι.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν πως οι εργαζόμενοι έχουν χάσει κατά μέσο όρο σχεδόν 20.000 στερλίνες σε έσοδα από το 2008, καθώς οι μισθοί τους δεν έχουν ακολουθήσει τα επίπεδα του πληθωρισμού που καλπάζει και εκτιμάται πως θα «πιάσει» το 11% μέσα στη χρονιά. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια των «πραγματικών μισθών» από την δεκαετία του 1830.
Η μεγαλύτερη πίεση αφορά βέβαια την αύξηση της τιμής των καυσίμων, του φυσικού αερίου και του ρεύματος. Η αρμόδια αρχή ηλεκτρισμού της Ofgem υποχρεώθηκε να ανεβάζει τις τιμές του ρεύματος κατά 54% και παρά τα μέτρα στήριξης που δρομολόγησε η κυβέρνηση Τζόνσον, ο κόσμος διαμαρτύρεται πως η κρατική βοήθεια είναι ελάχιστη μπροστά στο τεράστιο κύμα της ακρίβειας.
Στο πλαίσιο των μέτρων, εκατομμύρια νοικοκυριά θα λάβουν ένα βοήθημα ύψους 650 στερλίνων σε δύο δόσεις.

Η βρετανική οικονομία έχει συμπιεστεί, όχι μόνο λόγω της κρίσης που πυροδότησε ο πόλεμος, αλλά και λόγω των εμπορικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει το Brexit. Δεν είναι τυχαίο πως στις εκθέσεις των διεθνών οργανισμών, για τις προβλέψεις της επόμενης χρονιάς, εκτιμάται πως θα έχει τις χαμηλότερες επιδόσεις ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες.


Latest News

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Βρέθηκε η ισχυρότερη ένδειξη εξωγήινης ζωής από το τηλεσκόπιο James Webb
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένας γιγαντιαίος πλανήτης σε απόσταση 124 ετών φωτός από τη Γη έδωσε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει εξωγήινη ζωή

Οπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα
Με σχεδόν 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Γεμάτα και τα ΚΤΕΛ – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες