Με την αγορά της Wall Street να παραμένει κλειστή σήμερα λόγω της Ημέρας Ανεξαρτησίας (19 Ιουνίου, Κυριακή), και απουσία σημαντικών μακροοικονομικών δεδομένων, δεν αναμένουμε κάποια ζωηρή συνεδρίαση, τόσο στο ΧΑ όσο και στις λοιπές ευρωαγορές.

Ο Γενικός Δείκτης έχασε 4,31% στην εβδομάδα, διατηρώντας σημαντικές άμυνες από 1/1 με μόλις -7,6% εν αντιθέσει με τις λοιπές μεγάλες αγορές (λ.χ NASDAQ100 -31%) και τεχνικά δικαιολογεί κάποια σοβαρή ανοδική αντίδραση, έχοντας ήδη τιμήσει το κάτω όριο του πτωτικού σχηματισμού στις 813 μονάδες.

Η πρώτη αντίσταση φαίνεται στην περιοχή των 850 μονάδων, όπου υπάρχει καλή πιθανότητα να επιστρέψει, αν μη τί άλλο για να προσεγγίσει το πτωτικό χάσμα που τον έφερε μέχρι εδώ.

Οι καταλύτες στη θετική συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν αφενός οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών Russell και Stoxx (εξού και ο υψηλός τζίρος των 131 εκατ. ευρώ), και αφετέρου οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Τέρνα Ενεργειακής, ένα σημαντικό deal δισεκατομμυρίων, με προεκτάσεις σε πολλά σημεία της ελληνικής οικονομίας.

Οι μετοχές που αναμένεται να έχουν το ενδιαφέρον είναι οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, εκείνες του ομίλου ΓΕΚ, ο κλάδος πληροφορικής και οι τράπεζες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News